Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πάνω από 4.000 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη για την προστασία Σαμαρά!

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στα τέλη της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη λόγω των κινητοποιήσεων για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα βρεθούν περίπου 3.500 με 4.000 αστυνομικοί. Έντονη θα είναι από τα μέσα της εβδομάδας η παρουσία δικυκλιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στους δρόμους της πόλης, ενώ σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας θα προχωρήσει η Τροχαία τις ημέρες και ώρες των διαδηλώσεων. 

Στα μέτρα θα διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις από την Θεσσαλονίκη και άλλες όμορες περιοχές ενώ θα σταλούν αστυνομικοί και από την Αττική.
Την τελική ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας θα έχει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Τσακνάκης ο οποίος έχει σχετική εμπειρία καθώς πριν αναλάβει τη θέση αυτή ήταν Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος”, οι συσκέψεις στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη για το σχεδιασμό των μέτρων ξεκίνησαν αμέσως μετά τις τοποθετήσεις ανώτατων αξιωματικών στις νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγω των αλλαγών που αποφάσισε στη δομή του Σώματος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Στόχος και φέτος να γίνουν χωρίς παρατράγουδα οι διαδηλώσεις και να γίνουν απρόσκοπτα οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της ΔΕΘ που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Τον «χορό» των κινητοποιήσεων ανοίγουν και φέτος οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, οι οποίοι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία πιθανότατα προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Τη «σκυτάλη» παίρνουν το Σάββατο στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.
Κινητοποίηση στην Καμάρα και πάλι στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οποία θα συμμετέχουν και αντεξουσιαστές.
Επιπροσθέτως οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε «μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση» όπως λένε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στην Αγία Σοφία.

Επίσης δεν αποκλείεται σε κινητοποιήσεις να προχωρήσουν το Σάββατο και οι φίλοι της ομάδας του ΑΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.