Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η 17η πανελλήνια σπηλαιολογική συνάντηση στο Σιδηρόκαστρο

Ολοκληρώνεται  την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, η 17η Πανελλήνια σπηλαιολογική Συνάντηση με διοργανωτή το Σύλλογο Φίλων Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος Σιντικής «Ο Μαύρος Βράχος», υπό την αιγίδα της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Η περιοχή του Σιδηροκάστρου είναι από τους σημαντικότερους σπηλαιολογικούς θησαυρούς σε όλη την Ελλάδα.

Το σπήλαιο των καταρρακτών του Κρουσοβίτη
Στην περιοχή του Σιδηροκάστρου υπάρχουν:
  • Το ιστορικό βουνό Όρβιλος, όπου έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός σπηλαιοβαράθρων.
  • Η κοιλάδα Κρουσοβίτη, με το περίφημο σπήλαιο ‘Ζεστών Νερών’,
  • Το Ιερό του Απόλλωνα
  • Το σπηλαιοβάραθρο Λατομείου
  • Το Φαράγγι Λατομείου και το σπήλαιο της περιοχής
  • Τα περίφημα σπηλαιολογικά ευρήματα στην περιοχή Θερμοπηγής Σιδηροκάστρου, που είναι ηλικίας εκατομμυρίων ετών

Ο Σύλλογος Φίλων Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος Σιντικής «Ο Μαύρος Βράχος» καλωσορίζει στην περιοχή σπηλαιολόγους και ερευνητές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και προσπαθεί να μεταφέρει τις εμπειρίες του και να γνωρίσει σε όλη τη σπηλαιολογική κοινότητα 20 μόνο από τα πολλά σπήλαια της περιοχής, που όλα έχουν επισήμως κατατεθεί με πλήρη στοιχεία εξερεύνησης στη αρμόδια Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Βόρειας Ελλάδας.

Η συνεργασία του συλλόγου με όλους τους αρμόδιους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς θα δώσει μεγάλη ώθηση στην επιστημονική και τουριστική ανάπτυξή της και όλοι οι Έλληνες σπηλαιολόγοι θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες και μοναδικές εξερευνήσεις τους σε σπήλαια όλης της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.