Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Συναινετικό κλίμα αλλά και βαριές εκφράσεις στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συναινετικό, ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το απόγευμα της Τρίτης, που ήταν και η τελευταία, καθώς την Κυριακή ορκίζεται το νέο δημοτικό συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 18ης Μαϊου, για να αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου. Παρ΄ όλα αυτά, δεν έλειψαν κάποιες αντιπαραθέσεις που κάποια στιγμή μάλιστα προκάλεσαν όξυνση και ακούστηκαν βαρύτατες εκφράσεις.

Παίρνοντας το λόγο στην αρχή της συνεδρίασης ο απερχόμενος δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, αφού δήλωσε ότι αυτή είναι μάλλον η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., εξέφρασε την άποψη ότι υπήρξε έργο αυτά τα 3,5 χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής, θεώρησε ως δικαιολογημένες τις όποιες αντιπαραθέσεις υπήρξαν και ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους για τη συνεισφορά τους.
Ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, παρατήρησε με τη σειρά του ότι αυτή την περίοδο ήταν η πρώτη φορά που λειτούργησε ο Καλλικρατικός δήμος Θερμαϊκού, για να επισημάνει ότι αν έγινε ή όχι έργο από τη δημοτική αρχή, αυτό το έκριναν οι δημότες στις εκλογές. Σημείωσε όμως ότι και οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ως στόχο να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του δήμου.
Ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, Βαγγέλης Κουκουρίγκος, ως εκπρόσωπος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», εξέφρασε τη διαφωνία του στις εκτιμήσεις του περί θετικού έργου, σημειώνοντας με έμφαση: «Επειδή συνήθως όταν τελειώνει κάτι, ωραιοποιούμε κάποια πράγματα, πρέπει να πω ότι η δική μας εκτίμηση είναι ότι η πορεία του Δήμου Θερμαϊκού αυτά τα τελευταία 3,5 χρόνια, κάθε άλλο παρά θετική ήταν».
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εκλεγείς δήμαρχος κ.Μαυρομάτης κατήγγειλε τον τρόπο που γίνονται οι συμβάσεις στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ), αλλά και μετά από την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του κ.Μαυρομάτη ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αγίας Τριάδας κ.Τάσος Ζευκόπουλος  για κάποιους χαρακτηρισμούς εις βάρος του.

Το τελευταίο επεισόδιο στο βίο του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, ήρθε ακριβώς στο τέλος της συνεδρίασης, με το θέμα που έφερε για έγκριση ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ.Παναγιώτης Τροκάνας, ζητώντας να επιτρέπεται κατά την πρόσληψη προσωπικού στα πέντε ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) που υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού, να προσλαμβάνονται όχι μόνο νηπιαγωγοί και δάσκαλοι, αλλά και ένας καθηγητής φιλόλογος. Όταν έγινε αντιληπτή αυτή η προσθήκη, προκλήθηκε σάλος κυρίως μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας, ακούστηκαν φωνές περί «φωτογραφικής ρύθμισης για το βόλεμα ημετέρου» και οι πρώτοι που δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, ήταν οι αντιδήμαρχοι Κώστας Βογιατζής, Κούλα Παπακώστα, Χρήστος Βογιατζής κ.α. Τελικά το θέμα πέρασε με την τροποποιητική πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ.Κωστή Κούτουκα, να προσλαμβάνονται και φιλόλογοι, εφόσον δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι νηπιαγωγοί και δάσκαλοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.