Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ρημάζουν οι εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών αγώνων

Πεταμένος στα σκουπίδια ο μόχθος του αγρίως φορολογούμενου ελληνικού λαού. Πριν από 10 χρόνια, όλος ο κόσμος μιλούσε για την "περίτεχνη" δουλειά που έκανε η Ελλάδα, σε ό,τι αφορούσε στις εγκαταστάσεις που επρόκειτο να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Σήμερα, 10 χρόνια μετά, οι εγκαταστάσεις δε θυμίζουν τίποτα από εκείνη την εποχή, αλλά αντιθέτως, όλες ανεξαιρέτως οι αθλητικές εγκαταστάσεις αφέθηκαν να ρημάζουν, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον από τους αρμόδιους.


Πλέον, τη θέση της μαγείας έχει πάρει η θλίψη της εγκατάλειψης. Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Mirror» είναι αποκαλυπτικό και έρχεται να εντείνει τον προβληματισμό για την κατάσταση που διαμορφώνεται όταν σβήνουν τα φώτα και αποχωρούν οι θεατές.
Η άθλια κατάσταση των ολυμπιακών ακινήτων, που φιλοξένησαν το 2004 την αφρόκρεμα του παγκόσμιου αθλητισμού αποτυπώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ένα στοίχημα, που δεν κερδήθηκε ποτέ και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.
Το παράδειγμα της Βαρκελώνης και της άκρως επιτυχημένης μεταολυμπιακής εποχής παρέμεινε όνειρο απατηλό. Βρομιά και σκουριά συνθέτουν το σκηνικό πλήρους εγκατάλειψης, κάνοντας τη θύμηση του γεγονότος όλο και πιο μακρινή, τοποθετημένη πλέον σε μια σφαίρα άλλης εποχής.
Ενδεικτική είναι η κατάσταση από τα γήπεδα του baseball και του softball, ενώ απογοήτευση προκαλούν οι εικόνες με τα στάσιμα νερά στις πισίνες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε εστίες μικροβίων. 
                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.