Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μεθοδεύουν κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων Μηχανιώνας και Επανομής!

Το αστυνομικό τμήμα Επανομής είναι ένα από αυτά που θέλει να καταργήσει η κυβέρνηση
Σε κατάσταση επαγρύπνησης, πρέπει να τεθεί ο δήμος Θερμαϊκού, το νέο δημοτικό συμβούλιο και ο νέος δήμαρχος κ.Μαυρομάτης, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης να εφαρμόσει συρρίκνωση των αστυνομικών τμημάτων, κάτι που θα είναι καταστρεπτικό για την περιοχή, καθώς οι σχεδιασμοί του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπουν κατάργηση των Α.Τ. Μηχανιώνας και Επανομής και ενσωμάτωσής τους στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Επιβατών, που θα είναι πλέον αρμόδιο, μόνο αυτό για όλη την έκταση του αχανούς δήμου.

Κάτι τέτοιο, θα είναι ολέθριο για την περιοχή του Θερμαϊκού, στην οποία ήδη υπάρχουν προβλήματα αστυνόμευσης, μετά την αποδυνάμωση των τριών αστυνομικών τμημάτων που λειτουργούν σήμερα σε προσωπικό, οχήματα και τεχνικά μέσα πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα σε δημοσίευμά της, το αρμόδιο υπουργείο  επεξεργάζεται σχέδιο για «αστυνομικό Καλλικράτη, έτσι ώστε να αποδεσμευθούν αστυνομικοί που υπηρετούν σε γραφεία. Βάσει των σχεδιασμών αυτών, η μείωση στα αστυνομικά τμήματα θα είναι δραστική αφού θα μειωθούν κατά 1/3 σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, για την Αττική οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί προβλέπουν τη συνένωση των 93 Τμημάτων Ασφαλείας σε 50 και αντίστοιχα το ίδιο προβλέπεται και για τα Τμήματα Τάξης.

Στις προτάσεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται και προβλέψεις για μεταφορές υφιστάμενων υπηρεσιών σε άλλα Τμήματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΑΤ Εξαρχείων, η μισή δύναμη του οποίου προστατεύει το ίδιο το Τμήμα. Προτείνεται λοιπόν η μεταφορά του κοντά στη λεωφ. Αλεξάνδρας, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια του προσωπικού και να μειωθεί ο αριθμός αστυνομικών που φυλάσσουν αστυνομικούς.
Το στοίχημα για τους επιτελείς είναι το όλο σχέδιο να μην έχει την τύχη των περίφημων Πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων που εγκαινιάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά αποσύρθηκαν λόγω των αδυναμιών στην υλοποίησή τους.
Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν αντιδράσεις από δημάρχους που θα δουν ΑΤ στους δήμους τους να καταργούνται, καταλήγει το δημοσίευμα των Νέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.