Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ρεζίλι πανελληνίως ο δήμος Θερμαϊκού με τα σκουπίδια

Ρεζίλι πανελληνίως ο δήμος Θερμαϊκού με το πρόβλημα των σκουπιδιών, τα οποία είχαν κατακλύσει παραλίες και δρόμους και πλατείες όλο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, πρωτίστως τα παραθαλάσσια, «διαφημίζοντας» με αυτό τον τρόπο την περιοχή μας και τις τουριστικές της δυνατότητες. Μία δυσφήμιση που θα την πληρώσει πολύ ακριβά ο δήμος Θερμαϊκού. Το ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μητάκη στην οικονομική εφημερίδα «VORIA», είναι εξόχως αποκαλυπτικό. Το παραθέτουμε:

Ελλάς το μεγαλείο σου. Την ώρα που η προσέλκυση τουριστών αποτελεί ευαγγέλιο για κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση, ο πλέον "καλοκαιρινός" δήμος της Θεσσαλονίκης, ο δήμος Θερμαϊκού, παρουσιάζει τα Σαββατοκύριακα, τις ημέρες δηλαδή που οι λουόμενοι κατακλύζουν τις παραλίες, εικόνα σκουπιδότοπου.
Κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια, σακούλες πεταμένες στον δρόμο και στην παραλία, διάσπαρτα κουτάκια μπύρας και κάθε λογής μπουκάλια είναι μερικές από τις «ομορφιές» που αντίκρυσαν όσοι πήγαν για μια βουτιά στην παραλία των Νέων Επιβατών το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τις οποίες έστειλε στηVoria.gr ένας αγανακτισμένος δημότης, η παραλία της περιοχής παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Το φαινόμενο δεν εμφανίστηκε μόνο το τριήμερο που μας πέρασε, αλλά αποτελεί ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου καθ' όλη σχεδόν τη διάρκεια του καλοκαιριού και κυρίως τα Σαββατοκύριακα.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή αναγνωρίζει το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια, αποδίδοντάς το σε ελλείψεις προσωπικού στην καθαριότητα, καθώς και σε έναν χαλασμένο τράκτορα που δεν έχει επισκευαστεί εδώ και ένα μήνα. «Υπάρχει σοβαρό θέμα με την καθαριότητα, σε πολλές περιοχές του δήμου, κυρίως τις Κυριακές. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να μαζεύουμε τα σκουπίδια στις αρχές της εβδομάδας», δηλώνει στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου,Κωνσταντίνος Μπάρμπας.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, η διοίκηση του δήμου, περίπου έναν μήνα πριν, δεν κατάφερε να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο τον διαγωνισμό για την επισκευή του τράκτορα, λόγω αντιδράσεων για το κόστος. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, έχει προαναγγείλλει τη διενέργεια νέας δημοπρασίας, μια διαδικασία που ωστόσο θα πάρει τουλάχιστον 2-3 μήνες έως ότου ολοκληρωθεί.
Εξάλλου, ο δήμος για να καλύψει τα μεγάλα κενά στην καθαριότητα προσέλαβε με δίμηνες συμβάσεις (για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) 35 επιπλέον εργαζόμενους, οι οποίοι ωστόσο δεν είναι αρκετοί για να λύσουν το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή.
Δείτε τις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν το Σάββατο 16 Αυγούστου:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.