Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

«Πωλείται το κάμπινγκ της Επανομής με δώρο τον … Υδροβιότοπο»

Σε αγώνα ώστε να σταματήσει το επερχόμενο  οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που προετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ στην Επανομή, καλεί η Κίνηση Πολιτών Επανομής (ΚΠΕ), με ενημερωτικό έντυπο που μοιράζεται στους πολίτες. Επισημαίνοντας τον κίνδυνο να τσιμεντοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο και να υποβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον καταδικάζοντας και τις επόμενες γενιές.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΚΠΕ, υπό τον εύστοχο τίτλο «Πωλείται το κάμπινγκ της Επανομής με δώρο τον … Υδροβιότοπο», έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνδημότες
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη βγάλει προς πώληση-ιδιωτικοποίηση στην Επανομή τις παραλίες στην «Τούμπα» (κατασκηνωτικό κέντρο Ναυτοπροσκόπων), το «Αγελαδάρικο» και το Camping μαζί με όλο τον υγροβιότοπο στο Φανάρι, μιας και η κυβέρνηση το μεταβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ, αγνοώντας προκλητικά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιστρέφει την έκταση στο Δήμο.   
Είναι γεγονός ότι βιώνουμε μια βαθιά οικονομική ύφεση και η ανεργία καλπάζει. Υπάρχει ανάγκη από επενδύσεις και δουλειές. Είναι όμως το ξεπούλημα της δημόσιας γης επένδυση; Η εμπειρία μέχρι σήμερα μας δείχνει ότι μόνο ευκαιριακές αρπαχτές θα γίνουν αφήνοντας πίσω συντρίμμια, όπως πρόσφατα στον «ποταμό». Χωρίς κανόνες και σχεδιασμό καμιά μακρόπνοη οικονομική δραστηριότητα δεν πρόκειται να αναπτυχθεί και καμιά σοβαρή θέση εργασίας δεν θα δημιουργηθεί.
Ας μην κρυβόμαστε, η πώληση παραλιών γίνεται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας, ενώ «οι επενδυτές» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη μας. Όμως η χώρα δεν πρόκειται να ξεχρεώσει ποτέ ξεπουλώντας τα «ασημικά» της, συνεχίζοντας τις ίδιες πολιτικές της παρασιτικής οικονομίας και της διαπλοκής. Αντίθετα θα χαθεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης.
Παράλληλα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τσιμεντοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο και να υποβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον καταδικάζοντας και τις επόμενες γενιές.
 Πιστεύουμε ότι η ιδιωτικοποίηση των παραθαλάσσιων περιοχών, σε συνδυασμό με τις νέες ρυθμίσεις για τον αιγιαλό μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει για τον τόπο μας.
Ενώ οι κάτοικοι ούτε μπάνιο δεν θα μπορούν να κάνουν χωρίς να πληρώσουν. 
Επειδή λοιπόν,
-         Θέλουμε την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την ανάπτυξη του τόπου μας,
-         Θέλουμε να μειωθεί η ανεργία και να έχουν προοπτική οι νέοι μας,
-         Θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την δημόσια περιουσία,
-         Θέλουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες,
καλούμε όλους τους κατοίκους της Επανομής να συστρατευτούμε, μαζί με όλους τους δημότες του Θερμαϊκού και ολόκληρης της Ελλάδας, σε ένα αγώνα που θα σταματήσει το επερχόμενο  οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα. Να ανοίξουμε ένα διάλογο για μια βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας που θα εξυπηρετεί όμως τις δικές μας ανάγκες.

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΝΟΜΗΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.