Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Το "ταμειακό υπόλοιπο" μοιάζει με το "Πρωτογενές πλεόνασμα";

Μας το επισήμανε αναγνώστης και δεν  αντέχουμε στον πειρασμό να μην το σχολιάσουμε: Το υπόλοιπο 300.000 ευρώ που διατείνεται ότι αφήνει στο ταμείο του δήμου Θερμαϊκού η απερχόμενη διοίκηση του Γιάννη Αλεξανδρή, μοιάζει λίγο με το… «πρωτογενές πλεόνασμα» για το οποίο πανηγυρίζει κάθε τόσο η συγκυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου.


Τώρα βέβαια, πως γίνεται να μιλάμε για ταμειακό υπόλοιπο, τη στιγμή που για μήνες δεν είχε χρήματα ο δήμος προκειμένου να βάλει καύσιμα στα απορριμματοφόρα και τα άλλα δημοτικά οχήματα και αναγκάζονταν ο ίδιος ο δήμαρχος αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωστής Κούτουκας να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ώστε να πληρωθούν οι πρατηριούχοι καυσίμων, αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Μία ιστορία που είναι απαράλλαχτη με αυτή του «πρωτογενούς πλεονάσματος». Όπου η συγκυβέρνηση των δύο αποτυχημένων κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αφού έστυψε τους Έλληνες πολίτες με την άγρια φορολογία, τα χαράτσια, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατάργηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων και τώρα με τον περιβόητο ΕΝΦΙΑ, πανηγύριζε προεκλογικά ότι πέτυχε «πλεόνασμα», πετώντας λίγα ψίχουλα στον κόσμο.
Φυσικά, το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι: Αφού προέκυψε αυτό το υπόλοιπο των 300.000 ευρώ στο Ταμείο του δήμου Θερμαϊκού, γιατί η απερχόμενη διοίκηση δεν φρόντισε να μειώσει τα δημοτικά τέλη, που είναι σήμερα τα πιο ακριβά όχι μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αλλά και ευρύτερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.