Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Αθήνα μείωση εισιτηρίων-Θεσσαλονίκη αύξηση 30%

Παρακολουθούσαμε στις τηλεοράσεις  μας τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, να κορδώνεται και να πανηγυρίζει για τη μείωση, από 1ης Σεπτεμβρίου,  των εισιτηρίων κατά ένα μικρό ποσοστό, στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Και την ίδια στιγμή, η ίδια κυβέρνηση της οποίας είναι υπουργός ο κ.Μιχάλης Χρυσοχοίδης, να αποφασίζει «στα μουλωχτά» την αύξηση έως και 30%  των αντίστοιχων εισιτηρίων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Κι όμως, για την είδηση αυτή τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν. Τσιμουδιά.

Τι υποκρισία και τι μεγάλος κυνισμός. Δεν βρήκαν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ούτε μία λέξη να πουν, ούτε μία δικαιολογία για το λόγο που οδηγήθηκαν στην ικανοποίηση του αιτήματος των μεγαλομετόχων του ΟΑΣΘ γιαυτή την απαράδεκτη αύξηση του κόμιστρου στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Δεν βρήκαν ούτε μία λέξη συμπάθειας για τους κατοίκους της «συμπρωτεύουσας», όπως την αποκαλούν, που θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα κέρδη των μετόχων. Τα οποία, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, που την πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει επί μία πενταετία η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν μειώθηκαν ούτε κατ΄ ελάχιστο.

Αυτό το αίσχος, έχουν τη δύναμη οι πολίτες και γενικά το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης να το αντιμετωπίσουν. Οι δήμοι, οι οργανώσεις, οι φορείς της πόλης έχουν τη δυνατότητα με την πάλη τους να το αποτρέψουν. Αρκεί επιτέλους να σηκωθούν από τον καναπέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.