Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Βιβλία από το Θερμαϊκό στους μαθητές της Ίμβρου!

Οι μικροί μαθητές του Ελληνικού σχολείου της Ίμβρου χαιρετούν
Θερμή, ήταν η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού να συγκεντρωθούν παιδικά βιβλία και γραφική ύλη για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου της Ίμβρου, το οποίο επαναλειτουργεί μετά από 48 χρόνια.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 177 βιβλία και άφθονη γραφική ύλη. Τα 123 παιδικά εικονογραφημένα λογοτεχνικά βιβλία βρίσκονται ήδη στη βιβλιοθήκη του ελληνικού δημοτικού σχολείου της Ίμβρου όπως και η   γραφική ύλη.
Με δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Κούλα Παπακώστα, ευχαριστεί θερμά  όλους τους δημότες του δήμου Θερμαϊκού που προσέφεραν  στηρίζοντας  τη δράση αυτή, δίνοντας δύναμη για το μέλλον.
Όπως λέει: «Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο ΚΑΠΗ Περαίας, στην κ. Σαινίδου Μαρούσα, στην κ. Μπερμπέρ Μαρία, στην κ. Χατζηχριστοφή Κατερίνα για την έμπρακτη βοήθεια τους καθώς και στον εμπνευστή της δράσης τον κ. Τσακμάκα Γιάννη.
Ευχαριστούμε θερμά επίσης το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας και την δασκάλα της Β2 τάξης  κ. Αννα Κόη που μαζί με τους μαθητές της, στείλανε βιβλία, γραφική ύλη και τις πιο όμορφες ευχές προς τα παιδιά του σχολείου, καθώς και  την ενορία του Πέτρου και Παύλου στην Περαία, το ΚΑΠΗ Μηχανιώνας, το Βιβλιοπωλείο Libropolis, το Μουσικό Εργαστήρι «Χαρά και Μουσική», το Βιβλιοπωλείο «Γνώση», τον Όμιλο Φιλάθλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα Μ.Μ.Ε. Θερμαϊκού.  Το συντονισμό της δράσης, είχε η Ανδρονίκη Ράπτη, υπάλληλος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Συγκινητικές ευχαριστίες
Μετά την παραλαβή της δωρεάς, η διευθύντρια του Ελληνικού Δημοτικού  Σχολείου της Ίμβρου απέστειλε το ακόλουθο ευχαριστήριο μήνυμα:
«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας!
Μετά από σιωπή ενός αιώνος στις 16 Σεπτεμβρίου του 2013 ξαναχτυπάει το κουδούνι στις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Θεοδώρων!
Ιδού το θαύμα και είμαστε μάρτυρες του γεγονότος και πρώτα ο Θεός οι συνεχιστές της παράδοσης μας, εδώ στον τόπο μας!
Τα τέσσερα παιδιά μας ο Δημητράκης και ο  Μωυσής 5 χρόνων,  η Σοφία 8 και ο Αλέξανδρος 10 ετών κάθισαν στα έδρανα του σχολείου και μαζί με τους δασκάλους και διευθυντές ξαναζωντάνεψαν την ιστορία από την αρχή!
Σας ευχαριστούν τα παιδιά μας και εμείς όλοι όσοι είμαστε, στο προσκήνιο και παρασκήνιο αυτού του αγώνα, για την έμπρακτη αγάπη και μέριμνα σας!
Η καρδιά της Ίμβρου εδώ πέρα χτυπά μαζί με το κουδούνι που αντηχα στους διαδρόμους!
Την αγάπη μας και τους χαιρετισμούς μας σε όλους στέλνουμε από το νησάκι της Ίμβρου.

Το Δημοτικό Σχολείο σας χαιρετά!
Με εκτίμηση
Η διευθύντρια του σχολείου

Παρασκευή Μπέρμπερη Κατάκαλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.