Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Εθνική Ελλάδος γειά σου !!

Υπερήφανους, έκανε όλους τους Έλληνες η Εθνική μας ποδοσφαιρική ομάδα. Και όχι μόνο για τη νίκη της επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1, στη Φορταλέζα και την πρόκρισή της από τους ομίλους του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αλλά κυρίως για το παιχνίδι που έπιασαν οι παίκτες της, την καλύτερη ίσως εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος όλων των εποχών. Καθώς, σε μία κατάθεση ψυχής, ξεδίπλωσαν όλα τα αποθέματα δύναμης και τεχνικής που κατείχαν, χαροποιώντας στο έπακρο τους Έλληνες φιλάθλους.

Το παιχνίδι  ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα του Σάντος, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει δύο γρήγορες αλλαγές. Στο 12' Ο Σάμαρης πέρασε αντί του Κονέ και στο 24' ο Γλύκος αντί του Καρνέζη. Η πρώτη, αν και αναγκαστική, αποδείχθηκε "χρυσή" για την Ελλάδα, αφού ο μέσος του Ολυμπιακού στο 42' έκανε το 1-0 για την Εθνική, μετά από συνεργασία με τον Σαμαρά στην αντεπίθεση. Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 33' ο Χολέβας σημάδεψε το δοκάρι.
Τα δοκάρια του Μπαρί σταμάτησαν την Εθνική και στο 68', στο δυνατό σουτ του Καραγκούνη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπονί ισοφάρισε για την Ακτή, βάζοντας πολύ δύσκολα στην Ελλάδα. Ακόμα όμως κι έτσι η Εθνική δεν το παράτησε, "κυνήγησε" το δεύτερο γκολ και αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαμαρά, ο οποίος έστειλε την Ελλάδα στους "16" και έναν ολόκληρο λαό στον έβδομο ουρανό!
Σημαντικό ρόλο στην πρόκριση της Εθνικής έπαιξε και η ήττα της Ιαπωνίας από την Κολομβία με 1-4. Τα γκολ των "Καφετέρος" πέτυχαν οι Κουαρδάδο (17'), Τζάκσον Μαρτίνεζ (55', 82') και Τζέιμς Ροντρίγκες (89'), ενώ η Ιαπωνία είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Οκαζάκι στο 45'+2'.
Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι η Κόστα Ρίκα την ερχόμενη Κυριακή στο Ρεσίφε.
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Οριέ, Μποκά, Μπαμπά, Κ. Τουρέ, Ντιέ, Τιοτέ (61' Μπονί), Γ. Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.