Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: "Παγώστε τις εισφορές του ΓΠΣ"

Nα παγώσει άμεσα από τη δημοτική αρχή κάθε εισπρακτική ενέργεια που αφορά την πολεοδόμηση, προκειμένου η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει από 1ης Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση με όλους τους φορείς και με σύγκληση λαϊκών συνελεύσεων να προχωρήσει στην επανεξέταση  και αναθεώρηση των ΓΠΣ, ζητάει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Συμπολιτεία Θερμαϊκού".

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Τις τελευταίες ημέρες, σε πολλούς συμπολίτες μας καταφθάνει ειδοποίηση από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού, για την καταβολή «οφειλών» τους, που αφορά ποσό από το 10% προκαταβολής της εισφοράς σε χρήμα για πολεοδόμηση του Γενικού  Πολεοδομικού Σχεδίου  (ΓΠΣ).
Στα ειδοποιητήρια αυτά, διατυπώνεται η προειδοποίηση για την επιβολή προσαυξήσεων αλλά και τη λήψη «όλων των αναγκαίων νόμιμων μέτρων» για την είσπραξη των χρηματικών αυτών ποσών, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση απόγνωσης στους συμπολίτες μας που ήδη υφίστανται τις συνέπειες των σκληρών  και άδικων οικονομικών μέτρων.  
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» και προεκλογικά είχε διατυπώσει μια σειρά προτάσεων, που αφορούσαν το σύνολο των ΓΠΣ σε όλο  το Δήμο Θερμαϊκού. Είχαμε δηλώσει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει επανεξέταση του χωρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τις δυσκολίες που προέκυψαν από τη βαθιά οικονομική κρίση που βιώνουμε.
Η  παράταξή μας ζητάει από τη δημοτική αρχή να παγώσει κάθε εισπρακτική ενέργεια που αφορά την πολεοδόμηση  άμεσα. Προκειμένου η νέα δημοτική αρχή, το νεοεκλεγέν δημοτικό συμβούλιο που θα αναλάβει από 1ης Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση με όλους τους φορείς και με σύγκληση λαϊκών συνελεύσεων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα,  για την επανεξέταση  και αναθεώρηση των ΓΠΣ  σε όλο το δήμο.  Οι προτάσεις που θα προκύψουν και οι όποιες αποφάσεις επί του θέματος της διοίκησης του δήμου, να τεθούν στην κρίση των πολιτών.
Πιστεύουμε ότι η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει σε κανένα αιρετό, να φορτώνει με νέα δυσβάστακτα βάρη τους πολίτες. Δεν μπορεί να προχωράει ένας σχεδιασμός που είναι εμφανέστατο πως είναι αδιέξοδος, αφορά ξεκάθαρα μια άλλη εποχή, ένα ξεπερασμένο τρόπο ανάπτυξης και δεν δίνει καμία προοπτική στην περιοχή.
                                                                                      Συμπολιτεία Θερμαϊκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.