Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Σπ. Κουζινόπουλος: «Γιατί σιωπούν για το δημοψήφισμα;»

Την περίεργη αδράνεια του δήμου Θερμαϊκού, αλλά και των υποψηφίων δημάρχων Μαυρομάτη και Τσαμασλή στην οργάνωση και προβολή του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ) για το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, στις 18 Μαίου, ημέρα των δημοτικών εκλογών, έξω από τα εκλογικά τμήματα, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Σπύρος Κουζινόπουλος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, τα περισσότερα στελέχη της οποίας έχουν «μετακομίσει» στην παράταξη Τσαμασλή, ενώ θα έπρεπε, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΕΔ της 14ης Μαρτίου 2014, να έχει συγκροτήσει μέχρι τις 4 Απριλίου Συντονιστική Επιτροπή για την οργάνωση του δημοψηφίσματος στα όρια του δήμου, δεν έκανε τίποτα στην κατεύθυνση αυτή, αν και πέρασε έκτοτε ένας μήνας.
Σημειώνεται ότι με την ίδια απόφαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, θα έπρεπε ο δήμος Θερμαϊκού να παράσχει τις στοιχειώδεις υποδομές (χώρο γραφείου και συναντήσεων, γραμμή τηλεφώνου και φαξ, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ), ειδικά για τις ανάγκες του δημοψηφίσματος, κάτι που δεν έγινε. Ενώ η μόνη δραστηριότητα του δήμου στην κατεύθυνση αυτή, ήταν να φιλοξενήσει στην ιστοσελίδα του δήμου μία αφίσα της ΠΕΔ για το δημοψήφισμα.
Κι όμως το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού εδώ και σχεδόν ένα μήνα, στις 10 Απριλίου, μετά από την πολύ σωστή πρόταση του δημάρχου κ.Γιάννη Αλεξανδρή και τις ουσιαστικές παρατηρήσεις του δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας, Ε.Κουκουρίγκου, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, με μόλις 2 ψήφους κατά, τη συμμετοχή και του δήμου μας στο δημοψήφισμα. «Γιατί τότε καθυστερεί η οργάνωσή του; Γιατί δεν γίνεται καμία ενημέρωση των συνδημοτών μας; Καμία προβολή των θέσεων της ΠΕΔ που απερίφραστα δηλώνει ότι με τίποτα δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί το βασικότερο ανθρώπινο αγαθό, που είναι το νερό;», ρωτάει ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»
Υπάρχει όμως τεράστια ευθύνη και στις άλλες παρατάξεις, κυρίως αυτές των κ.Μαυρομάτη και Τσαμασλή που αποφεύγουν και δεν λένε τίποτα στις ομιλίες, τις δηλώσεις, τις ανακοινώσεις και το άλλο εκλογικό τους υλικό για το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Ένα θέμα που «καίει» τους συνδημότες μας, καθώς η ΕΥΑΘ διαχειρίζεται το μεγαλύτερο τμήμα αποχέτευσης του δήμου Θερμαϊκού. Και από τη στιγμή που περάσει στα χέρια ιδιωτών, θα μπορεί ο οποιοσδήποτε μεγαλοεργολάβος να εκτινάξει στα ύψη τα τέλη αποχέτευσης που πληρώνουμε σήμερα. Γιατί σιωπούν; Είναι υπέρ του ξεπουλήματος της ύδρευσης και της αποχέτευσης στα μεγάλα συμφέροντα; Γιατί αποφεύγουν να πάρουν θέση;

Όπως καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, «Ας σταματήσουν οι κύριοι Μαυρομάτης και Τσαμασλής το κρυφτούλι και ας ταχθούν φανερά, παίρνοντας μέρος στο δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Οι συνδημότες μας δεν θα συγχωρήσουν οποιαδήποτε άρνηση συμμετοχής που στην ουσία θα σημαίνει συναίνεση στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ».

1 σχόλιο:

  1. Παπαδόπουλος Γεώργιος3 Μαΐου 2014 στις 1:12 π.μ.

    Πολλά τα λεφτά Λάκη σου λέω!!!
    Σας πιάνω αδιάβαστους κ.Κουζινόπουλε.
    Ο κ. Μαυρομάτης ως δήμαρχος Μηχανιώνας είχε προτείνει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ για αυτό είχε φέρει και τον διευθύνων σύμβουλο κάτοικο Θερμαϊκού να κάνει παρουσίαση στο δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχουν πρακτικά στην Μηχανιώνα.
    Οι κακές γλώσσες θέλουν τον διευθύνων σύμβουλο χρηματοδότη του, το πιστεύετε εσείς αυτό, εγώ δυσκολεύομαι πάντως, τέτοια πράγματα δεν κάνει ο Γιαννάκης
    Εδώ έκανε τον τσομπάνη πολιτικό μηχανικό θα έχει πρόβλημα να κάνει κυβίστηση σε αυτό το θέμα τώρα που πουλάει κιόλας.
    Ο Μάγος που στις προηγούμενες εκλογές είχε την στήριξη του Μαυροματάκου έ ρε γέλια και τώρα τον εκράζει. Φυσικά μην ξεχάσουμε τον Βουδουράκο που έβγαλε δήμαρχο τον Μαυρομάτη την πρώτη φόρα και μετά ήταν πρώτος του παρατρεχάμενος και τώρα σκοτώνονται χαχαχαχχαχαχα. Λοιπόν ο Μάγος θα τα πουλήσει όλα γιατί αυτό πρεσβεύει πολιτικά δεν κάνει κάτι πέρα των πολιτικών του πεποιθήσεων.
    Το ολίσθημα σας κύριε Κουζινόπουλε είναι ότι έπρεπε αυτά τα ερωτήματα να τα θέσετε στα debate τώρα τους δίνετε χρόνο να συνεργαστούν για να βρουν ευήκοα δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.