Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σπ. Κουζινόπουλος: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε νοικοκυρεύοντας το δήμο Θερμαϊκού»

Πως θα μπορέσει σ΄αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με ελάχιστα χρήματα και πετσοκομμένη την κρατική επιχορήγηση να λειτουργήσει σωστά ο δήμος Θερμαϊκού και να κάνει και κάποια έργα; Υπάρχει η δυνατότητα; «Ναι», ήταν η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Κουζινόπουλου, στο ντιμπέϊτ που οργάνωσαν η εφημερίδα «Δημότης» και το site «Ακτιβιστής».

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Θερμαϊκού:
«Εμείς λέμε ότι μία σωστή δημοτική αρχή που βλέπει πέρα από τη μύτη της, που λειτουργεί με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα των δημοτών, μπορεί να τα καταφέρει. Κάνοντας οικονομίες, αποφεύγοντας τις σπατάλες, αποφεύγοντας τα άχρηστα έργα που γίνονται για άλλους λόγους και όχι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών». Και ο Σπ.Κουζινόπουλος συνέχισε λέγοντας:
«Στο ντιμπέϊτ της TV-100 είχα αναφέρει ένα πολύ χαρακτηριστικό γεγονός. Τη σύνταξη προμελέτης για τη δημιουργία ενός άχρηστου υπόγειου πάρκινγκ στη Νέα Μηχανιώνα.  Που; Σε ένα χωριό που έχει άπειρους χώρους στάθμευσης και όπου ξαφνικά έφερε ο κ.Μαυρομάτης θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης σχετικά με τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ. Και για εκείνη την ιστορία χρεώθηκε ο τότε δήμος Μηχανιώνας με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, μόνο για το σχηματισμό του φακέλου ανάθεσης σε μελετητές.

Εμείς λέμε ότι αυτά τα άχρηστα πράγματα μπορεί η δική μας σωστή δημοτική αρχή να τα περιορίσει, να τα κόψει, να τα ελαχιστοποιήσει, βάζοντας κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Να σταματήσουν αυτές οι περίεργες  έως δύσοσμες αναθέσεις έργων οι οποίες αλλού αποβλέπουν και όχι στην καλυτέρευση της ζωής των συνδημοτών μας».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.