Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Νέο ύφος, νέο ήθος!

του Γιάννη Δουνιά *
Κάνοντας μια αποτίμηση της συνάντησης – ενημέρωσης που οργάνωσε  το περασμένο Σάββατο η Δημοτική Παράταξη «Θερμαϊκός – Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής» για την κατάσταση της Παιδείας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου Θερμαϊκού, θεωρώ ότι αυτή στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο χώρος που επιλέχθηκε ήταν ασφυκτικά γεμάτος από εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, όπου για περισσότερες από δύο ώρες, συζήτησαν και εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής στον υποψήφιο Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Σπύρο Κουζινόπουλο.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» κάνοντας πράξη  τις εξαγγελίες:
·    -περί ανάδειξης της αυτοδιοίκησης ως δύναμη λαϊκής εξουσίας, συμμετοχής και δημοκρατίας
-για την μη μετατροπή της οικονομικής κρίσης σε κρίση της δημοκρατίας και των θεσμών συμμετοχής των πολιτών, έχει φροντίσει:
να έχει στελέχη που συνεργάζονται, συνθέτουν απόψεις, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότερη επίτευξης καλύτερου αποτελέσματος
και ένα πρόγραμμα ευέλικτο, αναπροσαρμόσιμο, το οποίο να μπορεί να δεχτεί κάθε λογική και δίκαιη διεκδίκηση πολιτών και συλλογικοτήτων.
      Η πλειοψηφία των ανθρώπων που αποτελούν την «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» έχουν σαν ιδεολογική τοποθέτηση τη στήριξη κινηματικών δράσεων, αγωνιστικών διεκδικήσεων και καθημερινής πάλης για μια καλύτερη ζωή στη χώρα και στο τόπο μας για όλους τους πολίτες.
Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σπύρος Κουζινόπουλος, δήλωσε ότι η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» δεν υπόσχεται θαύματα και «μαγικές» λύσεις, όπως τάζουν οι άλλοι υποψήφιοι. Ούτε ο ίδιος διεκδικεί τον ρόλο της αυθεντίας, του αυτόφωτου αστέρα, του μάγου, του θαυματοποιού, που έχει έτοιμες τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα.
Διατύπωσε όμως τη δέσμευση ότι η νέα διοίκηση του Δήμου – και τα παραπάνω που αναφέρθηκαν αποτελούν εγγύηση γι’ αυτό - θα προσπαθήσει να επιλύσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί, σε στενή συνεργασία με τους πολίτες.


Δημιουργούμε τον Θερμαϊκό της ελπίδας. Εμπιστευτείτε μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.