Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Οι Γαλάζιες Σημαίες στο Θερμαϊκό και οι μεταξεταστέοι Μαυρομάτης και Τσαμασλής

Με αφορμή τη χτεσινή βράβευση με Γαλάζιες Σημαίες τεσσάρων παραλιών του δήμου Θερμαϊκού, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χαιρετίζουμε τη βράβευση με την τιμητική διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας τεσσάρων ακτών του δήμου μας, των παραλιών της Αγίας Τριάδας/ΠΙΚΠΑ, των Νέων Επιβατών, της Περαίας και του Ποταμού Επανομής. Βράβευση που για μία ακόμη φορά έρχεται να αναδείξει από τη μια τις τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που διαθέτει ο τόπος μας, αλλά και από την άλλη τις επίσης τεράστιες ευθύνες όσων κυβέρνησαν τη χώρα κι αυτών που διοίκησαν το δήμο, καθώς αυτό τον τεράστιο πλούτο, αυτό τον θησαυρό τον άφησαν μέχρι σήμερα τελείως αναξιοποίητο.
Οι δύο επίδοξοι «σωτήρες» Μαυρομάτης και Τσαμασλής στις προεκλογικές τους ομιλίες και δηλώσεις, λένε τρεις μήνες τώρα διάφορα ανεφάρμοστα, για «Ριβιέρες»,  για «Αλεξάντερλατς», για υποθαλάσσιους υφάλους κ.α. Όμως, τσιμουδιά για τις τεράστιες ευθύνες τους που η περιοχή έμεινε ουσιαστικά αναξιοποίητη. Και οι δύο, Μαυρομάτης και Τσαμασλής, τάζουν «πεντάστερα» ξενοδοχεία. Την ώρα που ο πρώτος, ως δήμαρχος επί 8 χρόνια, δεν έβαλε «ούτε κεραμίδι», δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή, δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, κλώτσησε λόγω ανικανότητας τις τεράστιες ευκαιρίες που υπήρξαν. Ενώ ο δεύτερος, ως Αντιπεριφερειάρχης, όχι μόνο έμεινε ξένος προς την περιοχή μας, αλλά επίσης άφηνε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εκδίδει τον πολυτελέστατο τουριστικό οδηγό “VeryMacedonia”, όπου στις 100 σελίδες του δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για το δήμο Θερμαϊκού. Το ίδιο και στο Portal της Περιφέρειας, το go-thes.gr, αντί να διαφημίζεται η περιοχή μας, ουσιαστικά δυσφημείται με άθλιες φωτογραφίες.
Πώς να πιστέψουν οι συνδημότες μας τους δύο επίδοξους «μάγους» και  «θαυματοποιούς», οι οποίοι, πέρα από τις προεκλογικές τους ρουκέτες για ανεφάρμοστα «έργα», δεν κρύβουν την πρόθεση να ξεπουλήσουν τη δημοτική περιουσία;
Με βάση όλα αυτά, εμείς ρωτάμε και απάντηση δεν παίρνουμε: Τι επιπλέον θα προσφέρουν σ΄αυτό τον τόπο οι κύριοι Τσαμασλής και Μαυρομάτης που δεν το πρόσφεραν 20 χρόνια ο ένας ως νομαρχιακός σύμβουλος, αντινομάρχης και αντιπεριφερειάρχης και 8 χρόνια ο άλλος ως δήμαρχος Μηχανιώνας; Πόσα ακόμη χρόνια τους χρειάζονται, πόσες δεκαετίες, πόσες ζωές για να κάνουν έργο; Έδωσαν και οι δύο εξετάσεις όλα αυτά τα χρόνια, απέτυχαν παταγωδώς, απορρίφθηκαν και πρέπει να μείνουν στην ίδια τάξη.
Εμείς, η παράταξη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, έχουμε σχέδιο, διαθέτουμε αναπτυξιακό πρόγραμμα, ώστε αυτό τον επίγειο παράδεισο στον οποίο ζούμε, να τον αξιοποιήσουμε σωστά, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Για να δουλέψουν τα μαγαζιά της περιοχής μας, να βρουν δουλειά τα άνεργα παιδιά μας, ώστε και τα έσοδα του δήμου μας να αυξηθούν, για να μπορέσουν κάποια στιγμή να μειωθούν τα υπέρογκα σήμερα δημοτικά τέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.