Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μια Πρωτομαγιά παιδικών αναμνήσεων, αγώνα και διεκδίκησης ! (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)
Τέτοια ήταν η χθεσινή Πρωτομαγιά για κάποιους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού.
Του (καλού) καιρού βοηθούντος, αρκετοί  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας  της Δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού». Και διεκδίκησαν με την παρουσία τους,  την πανέμορφη και γνωστότατη παραθαλάσσια έκταση  του πρώην camping  από το ΤΑΙΠΕΔ, που εγκαταλειμμένη εδώ και δεκαετίες, περιμένει την μοίρα της κι΄αυτή όπως τόσες άλλες στην Ελλάδα.

Περιδιαβήκαμε  σκεφτικοί για αρκετή ώρα με την κάμερα ανά χείρας τα ερειπωμένα κτίρια.
 Παρατηρώντας βυθισμένοι σε σκέψεις τις κάποτε άψογες εγκαταστάσεις, «φαντάσματα» στην σημερινή τους κατάσταση, που και όμως  μέχρι τώρα αποπνέουν μιαν «αλλοτινή αρχοντιά» του «ένδοξου παρελθόντος» τους.
Ίσως γιατί γνωρίσαμε και γευτήκαμε πριν δεκαετίες ως παιδιά την χαρά και την «πολυτέλεια» της γνωστής μας «ΠΛΑΖ». Καλοκαίρια που τρέχαμε παίζοντας στο κοντοκουρεμένο καταπράσινο γκαζόν, την τσουλήθρα, που δροσιζόμασταν κάτω από τα «ντους» που έμπαιναν σε λειτουργία για όση ώρα κανείς πατούσε στην μπλε σχάρα. Και που για κάποια μικρά παιδιά έπρεπε να βοηθήσει ο μπαμπάς ή η μαμά πατώντας  την άκρη της σχάρας για επαρκή πίεση (τεχνολογία που στα παιδικά μας μάτια φάνταζε πολύ μοντέρνα !) ή παίζαμε τον «γκρινιάρη» ακριβώς εκεί στην πανοραμική «ταράτσα» που σήμερα η πεσμένη σκεπή της  κρατάει σκιά μόνο στις αναμνήσεις μας.
Το ίδιο που αισθανόμαστε όταν βλέπουμε και τις σκηνές της ταινίας «Κάτι να καίει» που γυρίστηκαν εδώ…
Οι «καμπίνες», τα «τιμαλφή», οι κοπέλες στην μπλε στολή τους, που σου έφερναν τον σάκο με τα ρούχα σου όταν θα έφευγες το απόγευμα, από το  «προχωρημένο» για την εποχή του κάμπινγκ…
Κάνουμε πέρα προς στιγμήν όμως τις όμορφες αναμνήσεις μας και επιστρέφουμε στην χθεσινή ημέρα…
Το θέμα της διεκδίκησης αφορά αναμφισβήτητα όλους τους (συν)δημότες .
 Το αν είχε την ομολογουμένως ωραία ιδέα η «Συμπολιτεία» να την (δι)οργανώσει επ΄ ευκαιρία της Επετείου Ημέρας ,  δεν θα έπρεπε να σταθεί εμπόδιο και σε κάποιους (άλλων παρατάξεων) να παρευρίσκονται εκεί.
Κάποιοι έκαναν την υπέρβαση και έδωσαν το «παρών» τους. Ως υπεύθυνοι διεκδικητές για το καλό του Δήμου τους. Τους συγχαίρουμε για την απόφασή τους. Όχι μάλλον, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ  βλέπουν πιο μακριά από τους  όποιους «στρατηγίσκους»  των παρατάξεών τους, που στην πρόσκαιρη μέχρι τις εκλογές «διαφώτιση» πρωτεύουν, αλλά στην «μάχη» λουφάρουν πίσω από πανάθλιες «δικαιολογίες» απίθανων «ντεμέκ στρατηγικών νίκης» !
Ιδού κύριοι λοιπόν, ήταν μια ευκαιρία για να δείχνατε σε όλους τους συνδημότες σας, αν πραγματικά και πρωτίστως σκέφτεστε  ως ανεξάρτητοι  και διεκδικητικοί  πολίτες.
Την χάσατε κι΄αυτήν !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

Δείτε το σχετικό μας βίντεο πατώντας  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.