Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Απίστευτο: Ο Μαυρομάτης μιλάει για... "λαγούς με πετραχήλια"

Αφιερωμένο εξαιρετικά σ΄αυτόν που μας κατηγορεί για "λαγούς με πετραχήλια":
Ο πρώην δήμαρχος με τον πρεσβευτή της Λιβύης Ραμαδάν Μπαργκ, όταν στις
12-9-2010 ανακοίνωνε ότι θα φέρει... επενδύσεις και δωρεάν πετρέλαιο στο Θερμαϊκό
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Προσπαθώντας να αμυνθεί, μετά τα αποκαλυπτήρια του, ότι λειτουργεί ως αυτόκλητος συνήγορος του ΤΑΙΠΕΔ, στο ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας εξαπολύει ευθεία επίθεση εναντίον μας και μας κατηγορεί ότι «παραπλανούμε τον κόσμο», ότι χρησιμοποιούμε «κούφια λόγια», ότι δείχνουμε «απόλυτο ερασιτεχνισμό και επιπολαιότητα», ότι μοιράζουμε «επιταγές χωρίς αντίκρυσμα» και ότι, άκουσον-άκουσον, υποσχόμαστε… «λαγούς με πετραχήλια». Και τα λέει όλα αυτά ποιος; Ο πρωταθλητής της παραπλάνησης και του λαϊκισμού, των ψεύτικων ελπίδων και του αποπροσανατολισμού.

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Όλη η αλήθεια για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας», ο Ι.Μαυρομάτης, κατά την προσφιλή του μέθοδο, λέει για μία ακόμη φορά μισή την αλήθεια για να καλύψει τη χτεσινή του δήλωση ότι δεν πρέπει ο δήμος Θερμαϊκού να διεκδικεί τον έκτασης 132.483 τ.μ. χώρο του κάμπινγκ, με την Μαυρομάτεια λογική «Για μένα, για την παράταξή μας θεωρούμε ότι αν κάτι δεν το είχε ο δήμος, δεν είναι ότι το χάνει».
Μάλιστα, κάνει στους δημότες του Θερμαϊκού τη… χάρη να παραδεχτεί  ότι ανήκει στο δήμο η εισφορά σε γη, με βάση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ενώ, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι θέσεις του επί του θέματος, ανακρούει πρύμνα, δηλώνοντας πως «παραμένει ανοιχτή η πιθανότητα να διεκδικήσουμε περισσότερη έκταση, αν ο σχεδιασμός μας απαιτήσει κάτι τέτοιο».
Επειδή ο κ.Μαυρομάτης, αν και επί οκταετία δήμαρχος, ποτέ δεν κατάλαβε τι συνέβαινε στην περιοχή, ακόμη και όταν επί μία ολόκληρη διετία ο ταμίας του δήμου Μηχανιώνας λεηλατούσε το Ταμείο, υπεξαιρώντας το ποσό των 900.000 ευρώ, θέλουμε να τον πληροφορήσουμε ότι για να δημιουργηθεί το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας έγιναν τέσσερις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις εκτάσεων που κατείχε η τότε κοινότητα Αγίας Τριάδας και κάτοικοί της. Οι εκτάσεις αυτές παραχωρήθηκαν στον ΕΟΤ ως εξής:
- Αναγκαστική απαλλοτρίωση λόγω «δημοσίας ωφέλειας», με την υπ’ αριθμ. Π 18645/6371/30.11.1959 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προεδρίας Κυβερνήσεως και Οικονομικών (ΦΕΚ 29/τ. Δ΄/18.12.1959)
-Αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης 38.105 τ.μ., με την υπ’ αριθμ. Π1871/31.01.1962 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προεδρίας Κυβερνήσεως και Οικονομικών (ΦΕΚ 18/τ. Δ΄/19.02.1962),   
-Αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης 12.856 τ.μ., με την  υπ’ αριθμ. A12808/2791/12.05.1967 κοινή υπουργική απόφαση.
-Αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης 22.960 τ.μ., με την υπ’ αριθμ. A29684/8665/04.11.1968 κοινή υπουργική απόφαση.

Δηλαδή απαλλοτριώθηκαν, για να περιέλθουν στον ΕΟΤ, συνολικά 157.564 τετραγωνικά μέτρα. Και έρχονται σήμερα οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας και λένε ότι από την ώρα που πλέον δεν υφίσταται το κάμπινγκ, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να δημιουργήσει εκεί συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών και βίλλες, άρα δεν ισχύουν και οι λόγοι της απαλλοτρίωσης και επομένως ο χώρος πρέπει να επιστραφεί στους παλαιούς νόμιμους ιδιοκτήτες του, που είναι η τότε Κοινότητα Αγίας Τριάδας (νυν δήμος Θερμαϊκού) και κάτοικοι της περιοχής.


Όσες προσπάθειες κι αν κάνουν ο κ. Μαυρομάτης και οι όμοιοί του, όσο και αν φροντίζουν με τα καμώματά τους να υπερασπιστούν το ΤΑΙΠΕΔ και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό, η νίκη τελικά θα είναι με το μέρος των κατοίκων της Αγίας Τριάδας και όλου του δήμου Θερμαϊκού. Καθώς το δίκιο είναι με το μέρος τους και δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί σε άχαρους όγκους μπετόν-αρμέ αυτός ο υπέροχος χώρος, που αποτελεί και μία από τις ελάχιστες οάσεις πρασίνου σε ολόκληρο το δήμο Θερμαϊκού.

Και κάτι ακόμη: Το ύφος και ο εριστικός τόνος της απάντησης Μαυρομάτη, αποκαλύπτουν τη σύγχυση και την ταραχή του αποτυχημένου πρώην δημάρχου, καθώς βλέπει να χάνει διαρκώς έδαφος από την ισχυρά ανερχόμενη δύναμη της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού". Και η δυναμική της παράταξής μας, κάνει τον αλαζόνα Μαυρομάτη να έχει χάσει πλέον τον ύπνο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.