Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Να πας να ψηφίσεις.

του Θοδωρή Τζίνα
Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που νιώθουν απογοητευμένοι και δεν θέλουν να πάνε να ψηφίσουν. Χτυπημένοι από την οικονομική κρίση και κουρασμένοι από την πολιτική κατάσταση πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Κι όμως.
Άνεργε φίλε μου, μην τα παρατάς, η ελπίδα πρέπει να μείνει ζωντανή, μην μένεις στο περιθώριο, πήγαινε να ψηφίσεις.

Νέε και νέα που δε βλέπεις διέξοδο και προοπτική σ΄ αυτό τον τόπο, η ζωή είναι μπροστά σου, μην περιμένεις τους άλλους να σε σώσουν, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, πήγαινε να ψηφίσεις.
Συνταξιούχε που είδες την σύνταξη να πετσοκόβεται και πλέον δεν μπορείς να πληρώσεις τα φάρμακα, τη ΔΕΗ και το νερό, μην φοβηθείς, να πας να ψηφίσεις.
Αγρότη που εδώ και χρόνια πουλάς την γη σου για να επιβιώσεις, ενώ κάποιοι πλούτισαν με την δικιά σου παραγωγή, μην τους ξαναψηφίσεις.
Ελεύθερε επαγγελματία, που πλήρωνες το ΤΕΒΕ μια ζωή και τώρα που αδυνατείς σ΄ αφήνουν ανασφάλιστο, πρέπει να απαντήσεις, να πας να ψηφίσεις.
Γονιέ που σταμάτησες τις σπουδές του παιδιού σου, μην το δεχτείς, να πας να ψηφίσεις.
Εργαζόμενε, που η δουλειά σου έγινε λάστιχο και ο μισθός σου χαρτζιλίκι, πρέπει να παλέψεις, να πας να ψηφίσεις.
Όλοι πρέπει να πάμε στην κάλπη αυτή την Κυριακή.
Σίγουρα οι εκλογές δεν θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα. Ούτε ο συνδυασμός μας η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ υπόσχεται κάτι τέτοιο. Όμως σ’ αυτές τις εκλογές, πέρα από τα τοπικά ζητήματα, πρέπει να βγει και ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα. Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση και που συνεχίζουν να πολιτεύονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρέπει να τιμωρηθούν. Να ανοίξει ο δρόμος σε νέες δυνάμεις, να γίνει μια νέα προσπάθεια.
Σε αυτή τη προσπάθεια σε καλούμε να συμμετέχεις. Για την αλληλεγγύη και την ανατροπή, για αρχή πήγαινε να ψηφίσεις.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.