Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Συμπολιτεία: «Πάρτε θέση για ΤΑΙΠΕΔ και Ιατρεία»

Να πάρουν θέση η δημοτική αρχή και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις και να αντιταχθούν στο ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης Τούμπα στο Μεσημέρι και του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, αλλά και στο κλείσιμο των ιατρείων Περαίας, Μηχανιώνας και Αγίας Τριάδας, καλεί με ανακοίνωσή της η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού". Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την επομένη κυριολεκτικά των δημοτικών εκλογών, ήρθαν νέες ανακοινώσεις από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, που περιγράφουν το ρήμαγμα κοινωνικών υπηρεσιών και το  ξεπούλημα  περιοχών  της χώρας που βγαίνουν στο σφυρί. Όλα αυτά φυσικά, στο όνομα  τάχα της «ανάπτυξης».
 Έτσι, διαβάσαμε την απόφαση να κλείσουν τα περιφερειακά ιατρεία, μεταξύ των οποίων και στα περιφερειακά ιατρεία Περαίας, Μηχανιώνας και Αγίας Τριάδας και η εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων να γίνεται μέσα από τους ιδιώτες γιατρούς, που ετσι και αλλιώς δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Αντί να υπάρξει αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών,  διαλύουν το σύστημα υγείας. Παραβλέπουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Με τον ίδιο απαράδεκτο  και αντιδημοκρατικό τρόπο, προχωρουν και στο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας. Χωρίς να ρωτηθούν η έστω να ενημερωθούν(?) οι τοπικές και δημοτικές αρχές. Στην περιοχή μας, η αρχή έγινε με την έκταση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Τότε, η αντίδραση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ αντιμετωπίσθηκε σαν μια περίπου γραφική αντίδραση κόντρα στον «άνεμο» της ανάπτυξης. Εμείς επισημάναμε ότι αυτή ήταν η αρχή του ξεπουλήματος. Ζητήσαμε να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα. Προτείναμε τη δημιουργία  ενός ενιαίου σχεδίου αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου και του Δημοσίου στην  περιοχή.
Η πρόταση μας εκείνη, από κάποιους λοιδορθηκε και απαξιώθηκε και από άλλους δεν έγινε κατανοητή ,για το τι θα συνέβαινε στη συνέχεια.
 Έρχεται λοιπόν το ΤΑΙΠΕΔ και βγάζει στο σφυρί και την έκταση Τούμπα στο Μεσημέρι, έκτασης 34.449,62 τετ. μέτρων, σαν άμεση συνέχεια των προς πώληση εκτάσεων. Ο χαρακτηρισμός –δικαιολογία του τρόπου δόμησης, η δημιουργία εξοχικών πολυτελών κατοικιών. Ναι, είναι η ίδια με άλλη γραφή, που χρησιμοποιήθηκε και για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Θα πήξουμε στις πολυτελείς κατοικίες. Τώρα το ότι ο χώρος  είναι αρχαιολογικός, δεν έχει σημασία , τι να πει κανείς. Άβυσσος η ψυχή και η σκέψη των φιλελεύθερων  του ΤΑΙΠΕΔ.
 Η «Συμπολιτεία ΘερμαΪκού» έχει δηλώσει ότι το σύνολο των αναγκών και των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, είναι και πρέπει να είναι ΚΑΙ υπόθεση των Δημοτικών αρχών. Η  δημοτική αρχή οφείλει να διεκδικεί ,να σχεδιάζει και να πρωτοστατεί στον αγωνα για μια καλύτερη ζωή στο Δήμο .
Σήμερα  και μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο δρόμος  που πρότεινε η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι πλέον μονόδρομος. Ο δρόμος του αγώνα, της ενότητας, της αξιοπρέπειας και της διεκδίκησης. Όλοι και όλες μαζί να αντισταθούμε  στις πολιτικές που θέλουν την αυτοδιοίκηση  επαίτη και ρακοσυλλέκτη.
Σήμερα επιτέλους περιμένουμε από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν για τα ζητήματα αυτά. Δεν γίνεται να προσπαθούν να δοξαστούν κρυπτομενοι.     

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.