Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Σπ.Κουζινόπουλος: «Η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου, το μεγάλο μας στοίχημα»

Την υλοποίηση σειράς μικρών έργων που μπορούν να αλλάξουν σύντομα την εικόνα του δήμου Θερμαϊκού και να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων του, προβλέπει το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας», που το παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος σε ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων. Και όπως σημείωσε με έμφαση: «Η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για μας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα τεχνικών έργων της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ προβλέπει:
Επιδιώκουμε ισόρροπη ανάπτυξη με βέλτιστη απόδοση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων του δήμου ώστε να εξυπηρετείται η αποκέντρωση με δομές και υπηρεσίες για όλους τους πολίτες. Προτεραιότητες είναι: η διάσωση και διατήρηση κτιρίων με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία (κτίριο ΠΑΟΝΕ, σχολείο Επανομής κλπ), οι αστικές και περιαστικές υποδομές και  η  ολοκλήρωση της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης.

Η παραλιακή ζώνη αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα του δήμου μας. Η
διάνοιξη του παραλιακού μετώπου αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για μας. Η
ελεύθερη πρόσβαση, η καθαριότητα, η προστασία από τη διάβρωση, πρέπει να αποτελούν σημαντικά σημεία για την καθημερινή ενασχόληση κάθε διοίκησης στο Δήμο. Τα λιμάνια της περιοχής είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική-τουριστική ζωή του τόπου. Προωθούμε την αναβάθμιση της λειτουργίας τους και την εκβάθυνση με χρησιμοποίηση της άμμου για τις ανάγκες του δήμου.

Στο πρόγραμμά μας συμπεριλαμβάνονται:

1) Διαμορφώσεις – συντηρήσεις πεζοδρομίων, πάρκων, πλατειών και παιδικών χαρών.
2) Προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου με την ίδρυση Δημοτικών Σταθμών Ποδηλάτου και τη δημιουργία ποδηλατόδρομων.
3) ΚΑτασκευή πεζόδρομων για την σύνδεση δημοτικών διαμερισμάτων με τις
ακτές τους.
4) Βελτιώσεις δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού, οδών και κοινοχρήστων χώρων.
5) Υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στις παραθαλάσσιες περιοχές.
6) Υλοποίηση έργων αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Ενημερώνουμε τους πολίτες και οργανώνουμε τις υπηρεσίες του δήμου για το σκοπό αυτό. Ενισχύουμε τις εθελοντικές ομάδες που υπάρχουν και διαμορφώνουμε κίνητρα για τη συμμετοχή περισσότερων.
7) Χωροθέτηση νέων Κοιμητηρίων στον δήμο (Επανομή, Μηχανιώνα, Περαία κ.α.)
8) Αξιοποίηση Μεγάλου Καράμπουρνου από Αγία Τριάδα μέχρι Αγγελοχώρι.
9) Αξιοποίηση ρεμάτων  (διαμόρφωση πεζοπορικών διαδρομών και σύνδεση των οικισμών).

Για την ύδρευση και την αποχέτευση:  Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Αξιοποιούμε πλήρως σε υποδομές το ειδικό τέλος των λογαριασμών της ΔΕΥΑΘ και διεκδικούμε την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση. Βάζουμε τέρμα στη σπατάλη νερού με εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και του δικτύου. Διασφαλίζουμε την  επάρκεια και υγιεινή του πόσιμου νερού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Αντικαθιστούμε άμεσα το δίκτυο αμιάντου σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στα επίπεδα της ανταπόδοσης. Προτεραιότητα μας είναι η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε όλη την έκταση του δήμου και η κατασκευή δικτύου ομβρίων στις περιοχές του δήμου όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Υλοποιούμε κάθε χρόνο συντήρηση των αγροτικών δρόμων. Δημιουργούμε και στηρίζουμε την ύπαρξη δικτύου αρδευτικών έργων ενταγμένων σε ένα ενιαίο σχέδιο προώθησης του πρωτογενούς τομέα. Το αστικό οδικό δίκτυο στο σύνολο του δήμου απαιτεί διορθώσεις και παρεμβάσεις. Ιεραρχούμε τις ανάγκες και θέτουμε ως προτεραιότητες τους δρόμους που εξυπηρετούν τα σχολεία, την αγορά και την παραλιακή ζώνη. Υλοποιούμε κυκλοφοριακή μελέτη για το σύνολο του δήμου.

Προχωράμε στη διάνοιξη παραλιακών δρόμων στο δήμο μας. Χρειάζεται η χάραξη και διάνοιξη δρόμων ειδικά σε περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας. Φροντίζουμε για την οδική σύνδεση των δημοτικών ενοτήτων με αξιοπρεπείς και ασφαλείς δρόμους.

Προωθούμε  την ύπαρξη μέσων μεταφοράς σταθερής τροχιάς και παρεμβαίνουμε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση για ένταξη του δήμου μας στον περιφερειακό  σχεδιασμό. Ήδη με απόφαση του συντονιστικού οργάνου της παράταξης μας θέτουμε σε όλους τους υποψηφίους περιφερειάρχες το διεκδικητικό πλαίσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.