Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού: "Στηρίξτε όλοι τη Συμπολιτεία"

Με διακήρυξή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ δήμου Θερμαϊκού, καλεί όλους τους δημότες να στηρίξουν τη δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής», αξιολογώντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, αλλά και το ήθος, τις γνώσεις, τους αγώνες, την ιστορία του υποψήφιου Δημάρχου Σπύρου Κουζινόπουλου. Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:

«Συμπολίτες-σες του Δήμου Θερμαϊκού
   Στις 18 Μαΐου καλούμαστε στις κάλπες για να αναδείξουμε τις νέες Δημοτικές και περιφερειακές  αρχές. Οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη χώρα, τον τόπο και την περιφέρεια. Η ελληνική κοινωνία δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση. Όλοι και όλες ζούμε τις συνέπειες εφαρμογής μιας φιλελεύθερης πολιτικής που έχει σαν στόχο ,τη φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη μετατροπή της χώρας σε μια αποικία χρέους. Οι άνεργοι συνεχώς αυξάνονται και οι νέοι παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Η δημοκρατία περιστέλλεται και οι θεσμοί είναι υπό διάλυση.
  Τις ίδιες τραγικές συνθήκες βιώνει και η αυτοδιοίκηση  ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Αμφισβητείται ο ρόλος της ως δημοκρατικού λαϊκού θεσμού, με πρωτοφανή μείωση της χρηματοδότησης (που ξεπερνά το 60%), με ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των υπηρεσιών της και την ουσιαστική κατάργηση του αυτοδιοίκητου,  με την εφαρμογή του παρατηρητηρίου και την αφαίρεση όλων των δυνατοτήτων άσκησης ουσιαστικής  πολιτικής για τον τόπο και την κοινωνία.
     Ο ΣΥΡΙΖΑ  θέλει  μια Αυτοδιοίκηση όπου η Δημοκρατία θα λειτουργεί από την αρχή και επί της αρχής με την καθιέρωση της απλής αναλογικής  σε κάθε εκλογική διαδικασία. Που θα έχει  σημαία της το δημοκρατικό προγραμματισμό, την επέκταση των δημοκρατικών θεσμών, θα αποδέχεται το διάλογο και  θα επιζητά την ενεργητική συμμετοχή των πολιτών. Θα οργανώνει δίκτυα κοινωνικής Αλληλεγγύης, και θα είναι ικανή να διαμορφώσει στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή,  μέσα από καθαρές και διαφανείς συμμετοχικές διαδικασίες.
        Στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες αποκτούν βαρύνουσα πολιτική σημασία υπάρχει ένα τεράστιο δίλημμα για όλους μας στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε. Θα συμπορευτούμε με το παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα η με τις δυνάμεις της ανανέωσης, της αποκέντρωσης, της δημοκρατίας και της διαφάνειας ;
       Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θερμαϊκού, πιστεύει ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί σαν μια αποκεντρωμένη δημοκρατική διοίκηση, με ενεργητική συμμετοχή των πολιτών, να αποτελεί βασικό στήριγμα του κοινωνικού κράτους και  δυναμικό φορέα της παραγωγικής, κοινωνικής, και οικολογικής ανασυγκρότησης του τόπου.
     Πιστεύουμε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα στήριξης μιας νέας δημοτικής παράταξης που να εκφράζει όλες τις δημοκρατικές φωνές, να αφουγκράζεται τα θέλω και τις ανάγκες των συμπολιτών  μας. Να ξεχωρίζει από την ομοιομορφία που παρουσιάζουν οι παλιοί υποψήφιοι. Ομοιομορφία του λόγου, του τρόπου, της εικόνας και της πολιτικής. Ομοιομορφία που προσπαθούν να κρύψουν μέσα από τα επί μέρους, και που τελικά  τονίζουν με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τις ομοιότητες τους.     
   Για τους παραπάνω λόγους, πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία μιας τοπικής, πολιτικής, αυτοδιοικητικης  και κοινωνικής συμμαχίας, που  διαμόρφωσε μια σοβαρή και αξιόπιστη λύση για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Θερμαϊκού και την επίλυση των θεμάτων της καθημερινότητας. Σήμερα με αίσθημα ευθύνης, καλούμε όλους τους συνδημότες μας να αξιολογήσουν τις προγραμματικές δεσμεύσεις, της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ αλλά και το ήθος, τις γνώσεις, τους αγώνες, την ιστορία του υποψήφιου Δημάρχου ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ. Καλούμε  όλους τους συμπολίτες μας να  στηρίξουν τη δημοτική παράταξη  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ.
Τώρα γνωρίζουμε. Έχουμε λύση. Μπορούμε .
Συμμετέχουμε, προγραμματίζουμε δημιουργούμε
Όλοι μαζί για μια μεγάλη ανατροπή στη χώρα και στον τόπο .

Στις 18 Μαΐου στηρίζουμε ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.