Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το παρδαλό κατσίκι του "μάγου" Τσαμασλή και του "θαυματοποιού" Μαυρομάτη

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ένα απίστευτο φεστιβάλ λαϊκισμού, υποκρισίας και φανφαρονισμού παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να διαδραματίζεται στο δήμο Θερμαϊκού, το οποίο δυστυχώς εντείνεται, όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου. Με πρωταγωνιστές δύο καθ΄ολοκληρία αποτυχημένους πολιτικούς, οι οποίοι, για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους, χρησιμοποιούν πρωτοφανείς μεθόδους που προσβάλουν τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας.

Ο ένας, δήμαρχος Μηχανιώνας επί οκτώ χρόνια, δεν φτάνει που ξόδεψε το δημόσιο χρήμα σε άχρηστες μελέτες, άφησε να χαθούν για την περιοχή καταπληκτικές ευκαιρίες (όπως το Διεθνές Πανεπιστήμιο) και γέμισε τη Ν.Μηχανιώνα με «έργα»-σαβούρα, προσπαθεί τώρα να δελεάσει τους ψηφοφόρους μοιράζοντας τρόφιμα από το εκλογικό του κέντρο. Σας πρόλαβαν άλλοι κύριε Μαυρομάτη στη διανομή τροφίμων. Ξέρετε ποιους εννοούμε. Αυτούς που οι αρχηγοί τους βρίσκονται στη φυλακή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Ο άλλος, ανακοινώνει πομπωδώς «εκστρατεία καθαριότητας» και φωτογραφίζεται σε Χολυγουντιανό στυλ με άλλα 4-5 άτομα μπροστά σε δύο σακκούλες σκουπιδιών που ένας Θεός ξέρει το κατά πόσο ήταν γεμάτες. Μία μικρή λεπτομέρεια: Ο… αρχηγός της «εκστρατείας καθαριότητας» ποζάρει στο φακό ατσαλάκωτος (κάτι μας θυμίζει, κάτι μας θυμίζει) με το μπλέϊζερ σακάκι και το ροζ πουκαμισάκι. Κι όλα αυτά για το θεαθήναι, για να δείξουμε στους ιθαγενείς πόσο εργατικοί είμαστε και πόσο «άνθρωποι των έργων».

Υ.Γ.  Είχαμε ετοιμάσει αυτό το σχόλιο, όταν διαβάσαμε κάτι δηλώσεις του κ.Τσαμασλή, μετά από συνάντησή του με δημότες ότι… «απέφυγε να αφήσει υποσχέσεις που δεν θα τηρηθούν, αφήνοντας παράλληλα αιχμές σε όσους έταζαν στον κόσμο «λαγούς με πετραχήλια». «Θα μιλάμε ρεαλιστικά, για πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και όχι λόγια του αέρα». Και τα λέει αυτά ποιος; Ο πρωταθλητής των προεκλογικών υποσχέσεων του Αλεξάντερλαντ, της Θερμαϊκής Ριβιέρας, των υποθαλάσσιων υφάλων αλλά και της δωρεάν διανομής αερίου στους δημότες του Θερμαϊκού. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τη μέρα των εκλογών έχουμε να ακούσουμε ακόμη τόσα πολλά ακόμη από τους κυρίους Μαυρομάτη και Τσαμασλή, ώστε θα ψυχαγωγηθούμε πλήρως. Ή μάλλον «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.