Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η "Συμπολιτεία" δίπλα στους παλιννοστήσαντες

Στην είσοδο του εκλογικού κέντρου ο υποψήφιος δήμαρχος Σ.Κουζινόπουλος
με την πρόεδρο της ΠΟΠΣ, Χ.Σαχινίδου και τη δημοσιογράφο Σ.Προκοπίδου
H πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου, επισκέφθηκε το κεντρικό εκλογικό κέντρο της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στην Περαία και συζήτησε με τον υποψήφιο δήμαρχο, Σπύρο Κουζινόπουλο, τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εγκατεστημένους στην περιοχή παλιννοστήσαντες αδελφούς μας από την πρώην ΕΣΣΔ.

Την πρόεδρο της ΠΟΣΠ συνόδευε ένα διακεκριμένο στέλεχος των παλιννοστούντων, η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σοφία Προκοπίδου, που επί χρόνια παρουσίαζε κάθε Κυριακή στην ΕΡΤ-3, εκπομπή στα Ρωσικά για τους ομογενείς.
Στη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκe η μεγάλη αγάπη των παλιννοστούντων για την Ελλάδα, τα έντονα θετικά συναισθήματα για την «ιστορική τους πατρίδα», στην οποία ζουν.
Όπως σημείωσε η Χριστίνα Σαχινίδου, αυτό συμβαίνει ακόμη και σήμερα, που οι παλιννοστήσαντες, είδαν σε μεγάλο βαθμό να διαψεύδονται οι προσδοκίες τους. Και αντί για τον «επίγειο παράδεισο» που περίμεναν, βρίσκουν μικρή στήριξη από το επίσημο ελληνικό κράτος, υφίστανται διακρίσεις, ανεργία, κοινωνικό αποκλεισμό, αποξένωση και περιθωριοποίηση. Με αποκορύφωμα το Νόμο 4093 του Μεσοπρόθεσμου, με τον οποίο καταργήθηκε η σύνταξη και ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη από τον ΟΓΑ.
Απαντώντας ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», υπενθύμισε ότι γνωρίζει καλά τα προβλήματα των ομογενών μας που παλιννόστησαν, για τα οποία έγραψε δεκάδες άρθρα μέχρι σήμερα. Ενώ παρατήρησε ότι ο δήμος Θερμαϊκού θα σταθεί δίπλα τους, δίπλα και σε κάθε άλλο συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, καθώς αποτελεί δέσμευση της «Συμπολιτείας» ότι θα παραμένουν οι πόρτες του δήμου διάπλατα ανοιχτές στους  συνδημότες μας, ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα «τα παράπονα στο Δήμαρχο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.