Σάββατο 3 Μαΐου 2014

«Ο Καραγκιόζης Δήμαρχος Θερμαϊκού»!

του Δημήτρη Βαπορίδη*
Φίλες και φίλοι δημότες και ψηφοφόροι του Δήμου Θερμαϊκού.
Ειλικρινά, όταν προκηρύχτηκαν οι Δημοτικές εκλογές έλπιζα ότι κάποια θλιβερά απομεινάρια του φαύλου πολιτικού παρελθόντος που μας οδήγησε στην κρίση και τη φτώχεια, θα μας έκαναν τη χάρη να μας αφήσουν ήσυχους. Αφελώς πίστεψα, ότι οι αιρετοί άρχοντες των άδειων ταμείων και του υπέρογκου χρέους, οι αιρετοί άρχοντες της κακοδιοίκησης και του ανύπαρκτου έργου, δεν θα τολμούσαν να ξαναεμφανιστούν στην πολιτική σκηνή ούτε σαν κομπάρσοι. 

Πίστεψα, ότι αυτοί που έκαναν μόνιμό τους επάγγελμα το λειτούργημα της πολιτικής, μετατρέποντας την πολιτική σκηνή του τόπου μας σε «Καραγκιόζ-μπερντέ», με όλα τα ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία και το λαό, θα είχαν τουλάχιστον την ευθιξία να καθίσουν στην άκρη και να μας αφήσουν να βγούμε μόνοι μας από τα αδιέξοδα χωρίς τη θανατηφόρο τους βοήθεια. Πίστεψα για μια στιγμή ότι το «Αιδώς Αργείοι» αγγίζει και τους χοντρόπετσους επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά διαψεύστηκα.
Έγινε το ακριβώς αντίθετο.
Πρώτοι-πρώτοι βγήκαν να σύρουν τον προεκλογικό χορό και να στήσουν την πραμάτεια τους και τον «Καραγκιόζ-μπερντέ» τους. Πανέτοιμοι και πάλι για τη μεγάλη τους παράσταση: «Ο Καραγκιόζης Δήμαρχος Θερμαικού»!!!
Αλλά ατύχησαν. Επειδή ξαναείδαμε το έργο τους αρκετές φορές (ειδικά στη Μηχανιώνα) και δεν μας άρεσε, τους καλούμε να παίξουν το έργο που τους ταιριάζει περισσότερο: «O Καραγκιόζης πλοίαρχος του Τιτανικού», χωρίς εμάς στους επιβάτες, και τους ευχόμαστε «καλό ταξίδι»!!!
Εμείς τους προσπερνάμε οριστικά!!! Κάνουμε το πρώτο βήμα ανάτασης, διεξόδου, ελπίδας και προοπτικής.
Ψηφίζουμε «Θερμαικός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής»,γιατί θέλουμε να κάνουμε το Δήμο μας Συμπολιτεία Δημοκρατίας, Αξιοκρατίας, Ανάπτυξης, Ευημερίας και Δημιουργίας!!!
Ψηφίζουμε Δήμαρχο τον Σπύρο Κουζινόπουλο, γιατί θέλουμε στην πρώτη γραμμή το πολιτικό ήθος, τη δημιουργική ανησυχία, την εμπεριστατωμένη γνώση, τη μαχητική διεκδίκηση!!!


*Ο Δημήτρης Βαπορίδης, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»


Επεξήγηση ορολογίας:

Καραγκιόζ-μπερντές:Το σκηνικό (συνήθως πρόχειρο), όπου έδιναν τις παραστάσεις τους οι καραγκιοζοπαίχτες. Οι σημερινοί πολιτικοί-καραγκιοζοπαίχτες τον έχουν ενσωματώσει στην καμπούρα τους, όπως οι χελώνες το καβούκι τους, για να δίνουν παραστάσεις όπου κι αν βρίσκονται.
Επαγγελματίες πολιτικοί: Είδος που ευδοκιμεί στην Ελλάδα από την αρχαιότητα, αλλά παρουσιάζει μεγάλη έξαρση τα τελευταία 25 χρόνια. Αν βρεί πρόσφορο έδαφος αναπτύσσεται ραγδαία σε βάρος της υγιούς πολιτικής λειτουργώντας στην αρχή σαν ζιζάνιο, και στην συνέχεια σαν επιβλαβές παράσιτο, που τρέφεται σε βάρος του ξενιστή του(κοινωνία), μέχρι να τον εξουθενώσει τελείως.

Καραγκιόζης: H κεντρική πρωταγωνιστική φιγούρα του Θεάτρου Σκιών. Προέρχεται από την τούρκικη λέξη karagoz, που σημαίνει μαυρομάτης.

2 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΕΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΟΔΑΧΤΥΛΟ .ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΧΗΛΩΜΕΝΟ ΦΑΝΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΤΖΑΝΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ύφος και η χυδαιολογία της απάντησης στον κ.Βαπορίδη, δείχνει πιστεύω το επίπεδο όσων απέμειναν δίπλα στον Μαυρομάτη, αλλά και την ταραχή τους από την συνεχή ανοδική πορεία της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.