Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μήνυμα ΝΙΚΗΣ της "Συμπολιτείας" από την Επανομή

Μήνυμα Νίκης της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», έστειλε η Επανομή το βράδυ της Τρίτης, με μία μοναδική ογκώδη συγκέντρωση, για τα δεδομένα της εποχής, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, αλλά και ένα πλήθος προσωπικοτήτων που την παρακολούθησαν. Σαν τα καρφιά, έπεφταν τα λόγια του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού, Σπύρου Κουζινόπουλου: «Όλοι εμείς που αυτά τα χρόνια της κρίσης καταπίνουμε την οργή και πνίγουμε το θυμό που μας διακατέχει, έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε θαρραλέα την Κυριακή. Να εκφραστούμε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της «Συμπολιτείας» και να πούμε: Τέρμα πιά. Φτάνει. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν μπορεί το μέλλον μας να καθορίζεται από αποτυχημένους που έφεραν τη χώρα και το δήμο μας σ΄αυτό το χάλι».

Την απόλυτα επιτυχημένη συγκέντρωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στην Επανομή, παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων η βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμανατίδου, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κίρκος, ο τελευταίος δήμαρχος Επανομής, Απόστολος Οικονομίδης, ο γνωστός επιχειρηματίας Ευάγγελος Γεροβασιλείου, η κόρη του δολοφονημένου από τη χούντα βουλευτή της αριστεράς, Γιώργη Τσαρουχά, ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βασίλης Μαυροσκάς και πλήθος κόσμου.

Ενάντια στις προλήψεις
Στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος επισήμανε ότι δεν ήταν τυχαίο που η παράταξή του επέλεξε να κάνει τη συγκέντρωσή της στην Επανομή Τρίτη και 13. Καθώς, όπως εξήγησε «ο τίμιος και καλός αγώνας που δίνουμε, είναι εκτός των άλλων, για να σπάσουμε τις προλήψεις, τη στασιμότητα, το τέλμα, την αδράνεια και την αδιαφορία που έφεραν το δήμο Θερμαϊκού συνολικά και την Επανομή ειδικά, στη σημερινή κατάντια».
Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», δήλωσε ότι  συμφωνεί απόλυτα με τις Επανομίτισσες και τους Επανομίτες που αισθάνονται ότι πληγώθηκε ο εγωϊσμός τους, για το γεγονός ότι, ενώ η Επανομή ήταν ένα από τα βασικά κέντρα του νομού Θεσσαλονίκης ακόμη από την περίοδο της τουρκοκρατίας, με τεράστια προσφορά στην Επανάσταση του 1821, με σπουδαίο αγροτικό κίνημα ακόμη από τα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας και με σημαντική κοινοτική δραστηριότητα, σήμερα αργοπεθαίνει εγκαταλειμμένη.
«Πώς να διαγράψει κανείς από την ιστορία το γεγονός ότι εδώ, είχε ξεκινήσει το συνεταιριστικό κίνημα σε όλη τη Μακεδονία, με τη δημιουργία από το 1917 ακόμη, του Πρότυπου Συνεταιρισμού εντοπίων, με εμπνευστή τον Κωνσταντίνο Καραβίδα; Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τους αγώνες του Αγροτικού Πολιτικού Συνδέσμου Επανομής που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1922 με πρόεδρο τον Δημήτριο Σαμαρά και Γραμματέα τον Χρήστο Γραμμένο; Ποιος μπορεί να λησμονήσει διαλεκτά τέκνα αυτής της γης, όπως ο Γεώργιος Καραγκιόζης, ο Μιχάλης Σινάκος και τόσοι άλλοι;. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το μπλόκο του 1944,  όταν οι τριακόσιοι άνδρες Επανομίτες, οδηγούνταν πεζοί μέσα στο κατακαλόκαιρο από τους Ναζί κατακτητές στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά;» αναρωτήθηκε ο κ.Κουζινόπουλος.
Με βάση όλα αυτά, δεσμεύθηκε ότι η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού με τη «Συμπολιτεία» στο τιμόνι, θα αναδείξει στο έπακρο την τοπική ιστορία της Επανομής, δημιουργώντας ειδικό ιστορικό τμήμα στο πλαίσιο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.
Οι υποψήφιοι Επανομής και Μεσημερίου της "Συμπολιτείας"
Αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι αυτή η ηρωϊκή Επανομή με την ένδοξη ιστορία, σήμερα αργοσβήνει αβοήθητη και παραμελημένη. Με άθλιους δρόμους και μάλιστα χωρίς πεζοδρόμια. Με απαράδεκτη αγροτική οδοποιία. Με την αποχέτευση να έχει καταντήσει σύγχρονο γεφύρι της Άρτας. Με σοβαρά προβλήματα στη σχολική στέγη, όπως το 1ο δημοτικό σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο. Με ανύπαρκτες παιδικές χαρές και χώρους άθλησης. Με βουνά προβλημάτων στον παιδικό σταθμό, τα Κοιμητήρια, τον υγροβιότοπο, το λιμάνι, τις παιδικές χαρές, την παραλία και τόσα άλλα.
Και από κοντά, να έχει και το ΤΑΙΠΕΔ που προσπαθεί να ξεπουλήσει όσο-όσο τον υπέροχο χώρο του κάμπινγκ, παρ΄όλο που αυτός ανήκει στο δήμο με βάση και δικαστικές αποφάσεις.
«Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Σε μας εναπόκειται να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να εμποδίσουμε οποιοδήποτε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Γιαυτό και η παράταξή μας, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» έθεσε ως αιχμή του δόρατός της την προστασία των δύο κάμπινγκ Επανομής και Αγίας Τριάδας που απειλούνται από το ΤΑΙΠΕΔ», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.