Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Κουζινόπουλος: "Συνεταιράκια της αποτυχίας οι κ.Μαυρομάτης και Τσαμασλής"

«Είμαστε η παράταξη της ελπίδας και της δημιουργίας, η παράταξη της αλληλεγγύης και της ανατροπής του τέλματος, της αδιαφάνειας, της απραξίας που σήμερα επικρατεί στο δήμο Θερμαϊκού. Και το ερώτημα που τίθεται στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, είναι αν θα αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία μιας ριζικής αλλαγής στο Δήμο με τη συμμετοχή μας, ή αν θα δώσουμε τη νέα πνοή που χρειαζόμαστε όλοι για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της «Συμπολιτείας» σε συζήτηση με τους κατοίκους του Μεσημερίου.


Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο ο Σπύρος Κουζινόπουλος, αναφέρθηκε, στο πρόγραμμα της «Συμπολιτείας», η οποία, όπως είπε έχει το «ηθικό πλεονέκτημα» σ΄αυτές τις εκλογές, αλλά και στους άλλους δύο ανθυποψηφίους του Μαυρομάτη και Τσαμασλή που διεκδικούν το δήμο Θερμαϊκού και τους οποίους χαρακτήρισε ως «συνεταιράκια της αποτυχίας».

-Για τον Ι.Μαυρομάτη: «Έδωσε εξετάσεις επί 8 χρόνια ως δήμαρχος Μηχανιώνας και απέτυχε  παταγωδώς. Γιατί να τον εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι του δήμου Θερμαϊκού; Για τα ανύπαρκτα «έργα» του και τους δρόμους-καρμανιόλα Μηχανιώνας-Θεσσαλονίκης και Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου;  Για τα «τσαρδάκια», για τα οποία χρέωσε τον τότε δήμο Μηχανιώνας με πρόστιμο 4.591.148,84 ευρώ και τώρα απειλείται με κατάσχεση η ακίνητη περιουσία του δήμου Θερμαϊκού; Για την κατάχρηση στο Ταμείο του δήμου Μηχανιώνας που γίνονταν επί 1,5 χρόνο και ο κ.Μαυρομάτης δεν έπαιρνε χαμπάρι; Για τις άχρηστες μελέτες στις οποίες ξοδεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Για το Διεθνές Πανεπιστήμιο που χάθηκε από την περιοχή εξ αιτίας της ανεπάρκειάς του; Ή μήπως για την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε στα τριάμιση χρόνια που ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού;

-Για τον Γ.Τσαμασλή: «Εμφανίστηκε στο δήμο Θερμαϊκού ως «μάγος» και ως «θαυματοποιός» και επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ ανεφάρμοστων προεκλογικών εξαγγελιών με τα Αλεξάντερλατς, τις Θερμαϊκές Ριβιέρες, τους υποθαλάσσιους υφάλους και τις άλλες μπαρούφες με τις οποίες βομβαρδίζει ασταμάτητα τους συνδημότες μας. Ο άνθρωπος είναι κατ΄επάγγελμα λαϊκιστής, καθώς υποσχέθηκε μέχρι…. «δωρεάν παροχή ενέργειας» από το ασύμφορο για εκμετάλλευση κοίτασμα φυσικού αερίου της Επανομής. Τον ρωτήσαμε κατ΄επανάληψη: «Όταν επί 20 χρόνια ως νομαρχιακός σύμβουλος, αντινομάρχης και αντιπεριφερειάρχης δεν πρόσθεσε ούτε ένα κεραμίδι στο χωριό του το Μεσημέρι, πώς να τον εμπιστευθούν οι πολίτες του Θερμαϊκού;». Ακόμη περιμένουμε απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν του επιτρέψουν οι ψηφοφόροι να αναλάβει το δήμο, θα ξεπουλήσει τη δημοτική περιουσία, όπως ο ίδιος διακήρυξε».

Tα προβλήματα του Μεσημερίου 
Παίρνοντας το λόγο αρκετοί Μεσημεριώτες αναφέρθηκαν στα επί χρόνια άλυτα προβλήματα της δημοτικής τους κοινότητας, όπως η έλλειψη του Γυμνασίου, εξαιτίας του οποίου ταλαιπωρούνται οι μαθητές μεταβαίνοντες στην Επανομή, την άμεση ανάγκη αλλαγής του δικτύου ύδρευσης και των επικίνδυνων  για την υγεία αμιαντοσωλήνων, η κατασκευή πεζοδρομίων, η διαμόρφωση και ανάδειξη του Ρέματος του Μεσημερίου για την διοργάνωση εκεί πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, το άθλιο δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας, εξ αιτίας του οποίου δυσκολεύονται οι αγρότες να πλησιάσουν στα χωράφια τους κ.α.
Στο τέλος της συγκέντρωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τις εκλογές, η νέα δημοτική αρχή της «Συμπολιτείας» θα οργανώσει συγκέντρωση όλων των κατοίκων του Μεσημερίου για να ακούσει τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις που αυτοί προτείνουν, θα τα ιεραρχήσει, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.