Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Σε καλό δρόμο το έργο αποχέτευσης της Επανομής

Σε καλό δρόμο, είναι η αποχέτευση της Επανομής, καθώς μετά από τρία χρόνια δικαστικών εμπλοκών, φαίνεται ότι καρποφορούν οι συντονισμένες ενέργειες του απερχόμενου δημάρχου Θερμαϊκού,  Γιάννη Αλεξανδρή και των υπηρεσιών του Δήμου. Η θετική εξέλιξη, ήρθε από το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης με τη μειοδότρια εταιρία ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε. για την ολοκλήρωση του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ εξωτερικό δίκτυο».

Κατόπιν αυτού, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του δήμου, εντός των ημερών αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του έργου, το οποίο περιλαμβάνει  23.165 μέτρα δίκτυο σωληνώσεων για την όδευση των  λυμάτων από την Επανομή στο σταθμό βιολογικού καθαρισμού στη θέση ΑΙΝΕΙΑΣ στη Μηχανιώνα και την κατασκευή τριών αντλιοστασίων.
Το κόστος του έργου έχει προϋπολογισμό 11.600.000 Ευρώ και θα πληρωθεί εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ  χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δημότες.
Η περάτωση των εργασιών υπολογίζεται σε έξη μήνες. Οι κάτοικοι της Επανομής θα έχουν ένα σημαντικό έργο υποδομής το οποίο θα συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη. 

Ο Δήμαρχος κ. Αλεξανδρής δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της αποχέτευσης ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα διότι έτσι θα απολαμβάνουν και οι κάτοικοι της Επανομής, όπως και οι κάτοικοι Ν. Μηχανιώνας και Θερμαϊκού το σημαντικό πλεονέκτημα της αποχέτευσης, επιπλέων πρόκειται για ένα έργο ύψιστης περιβαλλοντικής σημασίας».          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.