Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Τα απίστευτα μασάλια του κ.Τσαμασλή

Από την ταινία filmstrip Πολωνικής παραγωγής "Βαρώνος Μυγχάουζεν"
Εάν πιστέψουμε τον (ακόμη και σήμερα εισπράττοντα τον μισθό του  αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης), οτιδήποτε υπάρχει στο νομό μας, ενδεχομένως και ο …. αέρας που αναπνέουμε ή το … νερό που πίνουμε, οφείλονται στον κ.Τσαμασλή και στον ένα χρόνο που βρίσκεται στη θέση αυτή. Με τέτοια και τέτοια, προσπαθεί να πλασαριστεί ως «ο άνθρωπος των έργων». Διαβάζουμε τα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του (Ορίζοντας, αρ.φ.164, Απρίλιος 2014, σ.3η) και τρίβουμε τα μάτια μας:

Τον ρώτησε συγκεκριμένα η δημοσιογράφος κ. Ελένη Ζέρβα: «Υπάρχουν φωνές στον δήμο Θερμαϊκού, που υποστηρίζουν ότι ως αντιπεριφερειάρχης δεν κάνατε κάτι για τον τόπο σας, τι θα μπορέσετε να κάνετε ως δήμαρχος;»
Παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση του κ.Τσαμασλή, για να αντιληφθούν οι πολίτες ότι η αγωνία του αντιπεριφερειάρχη να εκλεγεί δήμαρχος Θερμαϊκού, τον οδηγεί από τη μία να τάζει απίστευτα προεκλογικά «έργα» (Ριβιέρες, Αλεξάντερλαντ, υφάλους, μέχρι και δωρεάν διανομή αερίου) και από την άλλη να εκμεταλλεύεται οτιδήποτε υπάρχει στο νομό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να το παρουσιάσει ως δικό του επίτευγμα. Διαβάστε και κρατήστε όχι μόνο την αναπνοή σας αλλά και τα γέλια σας:
«Αν ήταν έτσι τότε τα παιδιά στο νομό Θεσσαλονίκης δεν θα μεταφέρονταν στα σχολεία τους με λεωφορεία, θα είχαμε εκτεταμένες τροφικές δηλητηριάσεις, η αγορά του νομού θα είχε κατακλυστεί από ακατάλληλα τρόφιμα, δεν θα βλέπαμε αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, τα καταστήματα θα συνέχιζαν να μετράνε τη φτώχεια τους τις καθημερινές, τα σχολεία θα λειτουργούσαν σε τριπλή βάρδια, ο Θερμαϊκός δεν θα είχε ούτε μια γαλάζια σημαία,οι οικισμοί δεν θα είχαν επεκταθεί, η θαλάσσια συγκοινωνία θα ήταν όνειρο απατηλό. Και πολλά ακόμη αν, θα είχαν γυρίσει πίσω τη ζωή μας πολλές δεκαετίες, αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι. Και δεν έγιναν δια μαγείας. Μπορεί να αφορούν όλο το Νομό Θεσσαλονίκης,αλλά ο ρόλος και οι ευθύνες μου ήταν ο Νομός. Ακόμη όμως και έτσι, θα δείτε έργα φωτισμού στην Περαία και την Αγ. Τριάδα, στο Αεροδρόμιο κ.α., αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή και βέβαια αποχετευτικό δίκτυο με ανεξάρτητο βιολογικό καθαρισμό στην ανατολική πλευρά του Θερμαϊκού και πολλά άλλα. Οι φωνές λοιπόν στις οποίες αναφέρεστε είναι οι φωνές του μηδενισμού και του διχασμού. Τις εκφράζουν όσοι αδυνατούν να προτείνουν και κυρίως να πείσουν ότι μπορούν, προσπαθώντας να μειώσουν τον αντίπαλο».
Και άντε, τα άλλα υπερβολικά που εκστομίζει καλά. Αλλά με εκείνο το «τα καταστήματα θα συνέχιζαν να μετράνε τη φτώχεια τους τις καθημερινές» τι θέλει να πει; Ότι δηλαδή σήμερα δεν «μετράνε τη φτώχεια τους;». Σήμερα δουλεύουν κανονικά; Χάρις στον κ.Τσαμασλή απέκτησαν κοινό με αγοραστική δύναμη, μεγάλωσε η πελατεία τους και αυξήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμά τους;
Είπαμε ρε Γιώργο, να κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάποιες υπερβολές, αλλά προς Θεού, τέτοια μασάλια; Ή πάλι τα χρησιμοποιείς για να ανταγωνιστείς τον έτερο Μυγχάουζεν του Θερμαϊκού που ακούει στο όνομα Μαυρομάτης; Έλεος και οι δύο με τα παραμύθια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.