Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Κάμπινγκ ΕΟΤ: Το ξεπούλημα άρχισε και στο Θερμαϊκό


του Βαγγέλη Κουκουρίγκου*
Πέρασε μια εβδομάδα από τότε που ανακοινώθηκε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία εκποίησης του κάμπινγκ EOT στην Αγία Τριάδα. Aλήθεια όμως, τι σημαίνει αυτή η ενέργεια; Είναι απλά η προσπάθεια εξορθολογισμού της Ελληνικής οικονομίας; Eιναι η προσπάθεια για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου;

 Είναι ενταγμένη σε ένα γενικότερο σχεδιασμό για το δήμο μας, για την ευρύτερη περιοχή, μέσα σε ένα πλέγμα ενεργειών και δράσεων που θα κατευθύνουν την ανάπτυξη της περιοχής;
Μήπως πρόκειται απλά για ένα ξεπούλημα όσο-όσο, μιας πολλαπλά σημαντικής έκτασης για το δήμο μας;
Tι πραγματικά πρόκειται να κερδίσει το δημόσιο με την ευρύτερη έννοια από αυτή την ενέργεια;
 Εμείς στην «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με την ιδρυτική μας διακήρυξη επισημαίναμε τα εξής:
 «Σημαντικές πλευρές αυτλής της επιλογής, είναι η αντίθεση στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, καθώς και όλων των δημόσιων εκτάσεων και του φυσικού πλούτου της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ, γιατί αυτά ανήκουν στο λαό και πρέπει να αποτελέσουν τη βάση σχεδιασμού της δημοτικής ανάπτυξης, μέσα από ένα ενιαίο σχεδιασμό»  
Με ποιο τρόπο καλύπτιονται οι ανάγκες του δήμου μας; Πως θα γίνουν τα σχολεία στην περιοχή; Ποιος θα πληρώσει για απαλλοτριώσεις νέων χώρων;  Πως θα προχωρήσει η διάνοιξη της παραλίας; Θα συμπληρωθεί το κακό με ειδικούς όρους δόμησης για τον όποιο «επιχειρηματία»; Αλήθεια, όταν απαλλοτριώνεται μία έκταση για δημόσιο σκοπό, όταν αυτός καταργείται, γιατί ισχύει η απαλλοτρίωση; Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που θα ήθελα να θέσω στη δημόσια συζήτηση με κύριο σκοπό την αναζήτηση για τη συνέχεια.
Σήμερα, δεν θέλω να κάνω απολογισμό ευθυνών και καταγγελίες. Πιστεύω ότι ακόμη και τώρα μπορούμε να σηκώσουμε ένα τείχος αντίστασης και αντίθεσης σ΄αυτή την πολιτική του ξεπουλήματος. Πρέπει με κάθε τρόπο να εξηγήσουμε σε όλους τι σημαίνει αυτή η επιλογή.
Όσοι πιστεύουν ειλικρινά στην ενιαία ακτογραμμή του δήμου Θερμαϊκού και σε ένα σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες των πολιτών, τη διατήρηση δημόσιων χώρων,  πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.


*Ο Βαγγέλης Κουκουρίγκος είναι δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.