Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Σπ.Κουζινόπουλος: «Nα προστατευθεί η υγεία των συνδημοτών μας από τις κεραίες»

Χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», προς τους συλλόγους γονέων του Λυκείου, των Γυμνασίων, των Δημοτικών Σχολείων και του Νηπιαγωγείου της Μηχανιώνας, με αφορμή την εκδήλωση που οργανώνουν σήμερα Κυριακή, για τις επιπτώσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Προτρέποντάς τους σε κοινούς αγώνες με τους άλλους διαμαρτυρόμενους για το ίδιο θέμα φορείς της περιοχής.

Στο μήνυμά του ο Σπ.Κουζινόπουλος αναφέρει:
Θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να οργανωθεί αυτή η εκδήλωση, και να εκφράσω τη χαρά μου που υλοποιείται η σχετική πρόταση την οποία είχα διατυπώσει, όταν τον περασμένο Ιούνιο «φύτρωσε» το νέο σύστημα κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο αλλά και από τα παράθυρα του σπιτιού μου.
Πιστεύω ότι πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές των διαμαρτυρόμενων κατοίκων της Επανομής και όλης της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Πολύ περισσότερο που ο δήμος μας, μετατρέπεται σιγά-σιγά από τις ασύδοτες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, σε «κεραιούπολη», καθώς οι γιγάντιοι πύργοι κάνουν την εμφάνισή τους ο ένας κατόπιν του άλλου.
Τονίζουμε προς κάθε αρμόδιο: Όλοι εμείς που αντιδρούμε για το θέμα αυτό, δεν το κάνουμε γιατί είμαστε κατά της κινητής  τηλεφωνίας, ή γιατί επιδιώκουμε την επιστροφή στην εποχή των σημάτων Μορς, των ταμ-ταμ και των ταχυδρομικών περιστεριών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει οι κεραίες να «φυτεύονται» χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό, χωρίς πρόνοια και φροντίδα, δίχως να υπερισχύει  η μέριμνα για τη διαφύλαξη πρωτίστως της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας.
Τι θα μπορούσε να γίνει; Αυτό που ισχύει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και τις άλλες πολιτισμένες χώρες του κόσμου. Όπου αντί γιγαντοκεραιών, υπάρχουν πολλές μικρές κεραίες, συνδεδεμένες η μία με την άλλη, με συνέπεια η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να είναι σε πολύ μικρά όρια.
Τι συμβαίνει με εμάς; Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, για να μην υποβληθούν σε έξοδα και να αποκομίζουν ολοένα και περισσότερα υπερκέρδη ετησίως, αντί ενός παρόμοιους δικτύου πολλών μικρών κεραιών, προσπαθούν να καλύψουν τεράστιες περιοχές, ξεμπερδεύοντας με τις γιγαντοκεραίες, όπως αυτές που λειτουργούν στη Νέα Μηχανιώνα.
Πιστεύω ότι οι προσπάθειές μας πρέπει να συντείνουν στην άσκηση πίεσης  προς τους βουλευτές του νομού, προς όλα τα πολιτικά κόμματα, προς την κυβέρνηση την ίδια, προκειμένου να αλλάξει ο ισχύον νόμος 3431 του 2006, που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρίες να τοποθετούν ασύδοτα κεραίες δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και γηροκομεία.
Στο δύσκολο αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής των συνδημοτών μας, θεωρώ ότι θα είμαστε συνοδοιπόροι.


Σπύρος Κουζινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.