Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

"Όταν κάποιος ξεπουλιέται, μετά χρωστά".....

Του Γιάννη Τσακμάκα*
Σε άρθρο μου πριν μερικές εβδομάδες είχα αναφέρει ότι στην εποχή την οποία ζούμε το ΕΣΠΑ ,είναι το σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας και των Δήμων. Ο κ. Μαυρομάτης σήμερα μας λέει ότι θα θα βάλει τέλος στον κατήφορο του δήμου μας. Όταν όμως ήταν επί 8ετίας δήμαρχος, όχι μόνο δεν πήρε ούτε 1 ευρώ από το ΕΣΠΑ ,όχι μόνο δεν υπέβαλε ούτε μια πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ ,αλλά δεν έγγραψε ούτε ένα έργο ΕΣΠΑ στο τεχνικό του πρόγραμμα. 
Αντίθετα στο προεκλογικό του πρόγραμμα ,το 2010 ,ανέφερε ως χρηματοδοτικό εργαλείο των έργων του το πρόγραμμα JESICA. Το JESICA όμως είναι ένα πρόγραμμα δανεισμού ,το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει...
Το συμπέρασμα των παραπάνω αδιάσειστων στοιχείων είναι ότι ο κ.Μαυρομάτης ,αγνοώντας το "ζεστό χρήμα" και τις 100% χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. ,μας προτείνει τον δανεισμό.Με απλά λόγια ο κ Μαυρομάτης είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που ενώ το ΕΣΠΑ "έβρεχε λεφτά" αυτός κρατούσε ομπρέλα.
Πριν δύο μέρες προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απίστευτη αποκάλυψη ,πέφτει σε νέο ατόπημα ,όχι ασυνήθιστο για το ήθος του.
Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα "Θερμαϊκός Νέα Πορεία" κατηγορώντας εμένα για επιλεκτική μνήμη αναφέρει με μεγάλη αυταρέσκεια ότι ο εκσυγχρονισμός των αλιευτικών καταφυγίων ,Μηχανιώνας καί Αγγελοχωρίου είναι τα έργα του που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ....


Αγαπητοί συν δημότες .
Δυο πινακίδες των έργων στέκουν ακόμα εκεί...ΑΛΙΕΙΑ 2000-2006 ,τότε που δεν υπήρχε ακόμα ΕΣΠΑ...
Φίλοι και φίλες ,το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και στην περίπτωση καθόλου ποδάρια.
Δεν με απασχολεί το ότι ο κ Μαυρομάτης επιβεβαιώνει την ίδια του την ανυπαρξία ,κι εμένα προσωπικά .
Ούτε με απασχολούν απειλές ,για αγωγές αν θίξω πράγματα που δεν θέλουν κάποιοι.Άλλωστε ένα χωριό είμαστε και γνωριζόμαστε καλά.
Με θλίβει που το πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο του τόπου μου έχει υποβαθμιστεί τόσο, ότι όλα εξαγοράζονται και ξεπουλιούνται .
Οι συνειδήσεις μας και οι ηθικές μας αξίες δεν αντιστέκονται.
Αυτά που σε άλλες περιπτώσεις ,με άλλα ονόματα μας εξοργίζουν εδώ λειαίνονται. Γεγονότα που θα έπρεπε να δημιουργούν αποστροφή τα ανεχόμαστε.Πολιτικές και πρακτικές απεχθείς ,ξεχνιούνται.
Παρατρεχάμενοι ,αντί να παραιτούνται συναινούν ,αντί να ζητούν εξηγήσεις ,σιωπούν,αντί να δείξουν ευθιξία, προσκυνούν και προσπαθούν με δακρύβρεχτα και λογοτεχνικά κείμενα να εξηγήσουν τι?
Ποιος όμως ο λόγος?
Μα τον αναφέρω παραπάνω. Όταν κάποιος ξεπουλιέται μετά χρωστά....


* Ο Γιάννης Τσακμάκας είναι μέλος της δημοτικής παράταξης "Συμπολιτεία Θερμαϊκού», και υποψήφιος με την παράταξη στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.