Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η επιστολή Κ.Κούτουκα για μη συμμετοχή του στις εκλογές

Την απόφασή του να μην μετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Κωστής Κούτουκας, με επιστολή που απηύθυνε προς τους δημότες του Θερμαϊκού. Η κίνηση αυτή του γνωστού αυτοδιοικητικού στελέχους, θεωρείται ότι έγινε για να αποφύγει τη φοβερή και σε 24ωρη βάση πίεση που δέχονταν από τους ανθρώπους του κ.Τσαμασλή για να ενταχθεί στο συνδυασμό του «μάγου» αντιπεριφερειάρχη. 

Το κείμενο της επιστολής του Κ.Κούτουκα έχει ως εξής:
«Φίλες και φίλοι,

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι να αναδείξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μια αρχή αποτελούμενη από ανθρώπους που εμείς επιλέξαμε, και θα εργάζονται για τα δικά μας προβλήματα, άλλοτε θα τα λύνουν με επιτυχία και άλλοτε θα αποτυγχάνουν, είμαι σίγουρος όμως ότι θα προσπαθούν.
Μπορεί να μη συμφωνούμε όλοι με τον τρόπο επίλυσης π.χ. αποκομιδή σκουπιδιών (ιδιώτες ή Δημόσιο), θα πρέπει όμως να επιτρέψουμε την νέα δημοτική αρχή, όποια και αν προκύψει από τους δημότες, να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα το κάνει. Θα κριθεί στις επόμενες εκλογές αν πέτυχε ή όχι, αυτό απαιτεί η δημοκρατία που επικαλούμαστε όλοι, κάποιοι δυστυχώς όμως, κατ’ επίφαση.
Τα τελευταία χρόνια, η απαξίωση της Αυτοδιοίκησης εκ μέρους της πολιτείας, δυσκόλεψε τη συμμετοχή ικανών ανθρώπων και αποθάρρυνε κάποιους άλλους. Παρόλα αυτά πιστεύω και το έχω ξαναπεί, ότι ικανοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε κάθε παράταξη που διεκδικεί την διοίκηση του δήμου.
Μετά από πολλά χρόνια συμμετοχής μου στα κοινά, από μεράκι και αγάπη για τον τόπο μου, αποφάσισα για καθαρά προσωπικούς λόγους, να μη συμμετέχω ως υποψήφιος σε αυτή την εκλογή.
Θα ευχηθώ σε όσους μετέχουν στη διαδικασία καλή επιτυχία και στους δημότες μας, καλή ΕΠΙΛΟΓΗ.
Θα είμαι ως δημότης, δίπλα στη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει, και εύχομαι από σήμερα, να οπλιστεί με δύναμη και κουράγιο για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, αλλά και την ανάπτυξη του οράματος που θα επιλέξουν οι δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.