Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ελάτε στο κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, είναι για καλό σκοπό

του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Σε ένα ακόμη ανοσιούργημα επιδίδεται το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ: Στο ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Και μία εκπληκτικής ομορφιάς δεντροφυτευμένη έκταση 132 στρεμμάτων, με μία υπέροχη παραλία με καταγάλανα νερά στην ανατολική ακτή του Θερμαϊκού, παραδίδεται στα χέρια ιδιωτών, για να μετατραπεί σε άχαρους όγκους μπετόν-αρμέ.

Οι κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ και όσοι άλλοι είχαν τη φαεινή ιδέα να «σκοτώσουν» κοψοχρονιάς αυτό τον απαράμιλλου φυσικού κάλλους χώρο, αδιαφορούν προκλητικά για το γεγονός ότι η έκταση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας αποτελεί μία από τις ελάχιστες οάσεις πρασίνου σε ολόκληρο το δήμο Θερμαϊκού.
Τι λέει στην προκήρυξή του το περιβόητο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων; Καλεί τους ενδιαφερόμενους «επενδυτές» να τσιμεντοποιήσουν την έκταση του κάμπινγκ, καθώς όπως αναφέρει «δεδομένης της τοποθεσίας του (παραθαλάσσια έκταση με μεγάλο παραλιακό μέτωπο και άμεση πρόσβαση στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας), το ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών που περιλαμβάνει κύριες και παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και εμπορικά καταστήματα». Δηλαδή, ελάτε, κόψτε τα δέντρα, εξαφανίστε το δασάκι που υπάρχει στο κάμπινγκ, φράξτε και την παραλία για να μην μπορούν να προσεγγίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και οι υπόλοιποι Θεσσαλονικείς, προκειμένου να επωφελούνται μόνο ελάχιστοι μεγαλοσχήμονες που θα χτίσουν εκεί πολυτελείς βίλλες.


Εμείς, η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι ως επικεφαλής της υποψήφιος δήμαρχος, λέμε ότι η έκταση του κάμπινγκ δεν πρέπει να ξεπουληθεί, αλλά αντιθέτως να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου Θερμαϊκού. Πολύ περισσότερο που η δημιουργία του, πριν μισό και πλέον αιώνα, στηρίχθηκε στην αναγκαστική
απαλλοτρίωση κοινοτικής τότε έκτασης και αγροτεμαχίων των κατοίκων της Αγίας Τριάδας. Και από την ώρα που έπαψε να ισχύει ο λόγος για τον οποίο έγιναν εκείνες οι απαλλοτριώσεις και δεν λειτουργεί πλέον το κάμπινγκ, η έκταση πρέπει να επιστραφεί στο δήμο και τους κατοίκους. Και παράλληλα, να αξιοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Σε μία τέτοια εποχή, που οι πολίτες αντιμετωπίζουν τόσα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, είναι εγκληματικό το κράτος και η αυτοδιοίκηση να μην τους παρέχουν δυνατότητες αναψυχής, ώστε να ξεφεύγουν για λίγο από τις σκοτούρες που τους βασανίζουν. Και η περιοχή του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, που σε απόσταση ενός εικοσαλέπτου μόλις από το κέντρο της συμπρωτεύουσας αποτελεί το φυσικό μπαλκόνι εξόδου για τους Θεσσαλονικείς, θα μπορούσε να αποτελέσει θαυμάσια μία τέτοια ευκαιρία διεξόδου.
Για όλους αυτούς τους λόγους, για να αποτραπεί η τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ και αυτό να περάσει στο φυσικό του ιδιοκτήτη, που πρέπει να είναι ο δήμος Θερμαϊκού, πιστεύουμε ότι οι δημότες του Θερμαϊκού και όλοι οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνεται την 1η Μαίου 2014, ώρα 11 το πρωί στους χώρους του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Για να απαιτήσουμε να μην γίνει το ξεπούλημά του. Για να τιμήσουμε την Πρωτομαγιά και τους ηρωϊκούς εργατικούς αγώνες. Για να «πιάσουμε» όλοι μαζί το Μάη, να γλεντήσουμε και να χαρούμε αντάμα.
Πάρτε τις οικογένειές σας και ελάτε την Πρωτομαγιά στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Είναι για καλό σκοπό!!

*Ο Σπύρος Κουζινόπουλος είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας, υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.