Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η αποθέωση του πολιτικαντισμού και του καιροσκοπισμού

Από τη δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μετακινήσεων, εγγραφών και μετεγγραφών σε δημοτικά ψηφοδέλτια. Επειδή κάποιες από τις μετακινήσεις  αυτές εμπλέκουν στην μεταγραφολογία και τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και στελέχη της, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Έχουμε την αίσθηση ότι ο σύμβουλος επικοινωνίας των αντιπάλων μας είναι κοινός, καθώς δρουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Όπως σε κάθε περίπτωση είναι κοινή και η αντίληψη που οι ίδιοι έχουν και προσπαθούν να διαμορφώσουν στην κοινωνία για τις αξίες, την ηθική και τελικά για την πολιτική.
Προσπαθούν να αιτιολογήσουν την ένταξη τους σε δημοτικές κινήσεις και να εκφράσουν τη στήριξη τους, ομολογώντας και δηλώνοντας το θαυμασμό και την εμπιστοσύνη τους στον επικεφαλής και στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Δηλώνουν ξεκάθαρα πως η ορθότερη επιλογή ήταν και είναι η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. Όμως τελικά για τον Α΄  ή Β΄ λόγο, προτιμούν την χειρότερη λύση ή τη λιγότερο επιζήμια. Η πλήρης παράνοια. Η απουσία της πολιτικής σε όλο της το μεγαλείο. Ο πολιτικαντισμός, ο παλαιοκομματισμός, ο καιροσκοπισμός στην αποθέωσή τους.
Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, διάλεξε ένα δρόμο δύσκολο, αλλά ηθικό. Δύσκολο αλλά με αρχές. Γνωρίζουμε καλά από αγώνες και προσπάθειες. Ξέρουμε να τους δίνουμε και να τους κερδίζουμε. Και στο τέλος αυτής της εκλογικής μάχης, θα είμαστε εμείς οι νικητές. Γιατί είμαστε εμείς που διαθέτουμε το ηθικό πλεονέκτημα. Γιατί οι δημότες του Θερμαϊκού, που κάποιοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη τους, κρίνουν και θα απαντήσουν όπως πρέπει την ώρα της κάλπης.
Στη διαδικασία της συναλλαγής, της υποσχεσιολογιας και του ρουσφετιού, δεν μπήκαμε, ούτε πρόκειται να μπούμε. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος, από την πρώτη κιόλας μέρα που εκλέχθηκε παμψηφεί επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», το διακήρυξε σε όλους τους τόνους ότι ποτέ και για τίποτα δεν πρόκειται να χαϊδέψουμε αυτιά. Ότι ποτέ, δεν πρόκειται να τάξουμε «λαγούς με πετραχήλια».  Γι αυτό είμαστε εδώ. Για να ανατρέψουμε όλα αυτά. Για να φέρουμε μια ουσιαστική και πολιτική ανανέωση στη διοίκηση του δήμου μας. Για να καλέσουμε τους πολίτες να βάλλουν τέλος τους πολιτικούς του βολέματος και του παζαριού.
Καλούμε λοιπόν όλους και όλες, όσοι εμμένουν στη λογική που κατέστρεψε τη χώρα και τον τόπο, να βρουν άλλα παιχνίδια να παίξουν. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν ενδείκνυται για το σκοπό αυτό .
Καλούμε όλους τους πολίτες του τόπου να μαυρίσουν τους σύγχρονους Μαυρογυαλούρους και τους εραστές της κωλοτούμπας.

Σε τελευταία ανάλυση, εκείνο που μετράει για εμάς, είναι όχι οι ευκαιριακές προσαρτήσεις, αλλά η ικανότητα να εφαρμόσεις αυτό που έλεγε ο Αισχύλος: «Έργω κ΄ουκέτι μύθο». Δηλαδή, έργα και όχι λόγια. Κάτι για το οποίο  κρινόμαστε όλοι μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.