Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Έτσι "διαφημίζει" ο Οργανισμός Τουρισμού το δήμο Θερμαϊκού

Η "διαφήμιση" του Οργανισμού Τουρισμού για τις ακτές του Θερμαϊκού
Επειδή τελικά όλα και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αφιερώσαμε μία σχεδόν ώρα για να δούμε σελίδα προς σελίδα την διαδικτυακή πλατφόρμα http://www.tourism-thes.gr  που παρουσίασε ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης. Και η οποία, όπως αυτάρεσκα την παρουσίασε ο πρόεδρος του, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ.Γιώργος Τσαμασλής, αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα «θέτει νέα δεδομένα στη διαμόρφωση τουριστικής πολιτικής».

Σύμφωνα πάντα με τον κ.Τσαμασλή, από αυτή τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Κάθε τουρίστας θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη με κάθε λεπτομέρεια, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεται.  Πληροφορίες από αξιοθέατα και μνημεία μέχρι προτάσεις διασκέδασης παρατίθενται αναλυτικά και με φωτογραφίες. Επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, είτε ετοιμάζεται να την επισκεφτεί, είτε βρίσκεται ήδη εδώ».
Σκεφθήκαμε λοιπόν να δούμε τι αναφέρει αυτό το portal για την περιοχή του δήμου Θερμαϊκού. Και έκπληκτοι ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν όλο κι όλο 3-4 γραμμές, χωρίς πουθενά να αναφέρονται οι τουριστικές δυνατότητες της περιοχής, οι καταγάλανες ακτές της. Αντιθέτως, η μοναδική φωτογραφία που καταχωρήθηκε, μάλλον δυσφημεί, παρά διαφημίζει την περιοχή. Καθώς, όπως και οι ίδιοι διαπιστώνετε, πρόκειται για ένα φωτογραφικό πλάνο που τραβήχτηκε στην περιοχή του ΚΑΠΠΑ-2000 και που απέβλεπε μάλλον στο να δείξει τη διάβρωση της ακτής, παρά τις αμμώδεις παραλίες που κατακυριεύουν όλο το θαλάσσιο μέτωπο των 48 χιλιομέτρων ακτογραμμής που διαθέτει ο δήμος Θερμαϊκού.

Και κάτι ακόμη: Οι άνθρωποι του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης είναι τόσο άσχετοι με την περιοχή, ώστε σε κάποιο σημείο, αναφερόμενοι στο Αγγελοχώρι, το ονομάζουν… Αγγελόκαστρο, μπερδεύοντάς το προφανώς με το Αγγελόκαστρο που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανανία, την Κέρκυρα και την Κορινθία, αλλά όχι στο Θερμαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.