Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σπύρος Κουζινόπουλος: "Να αναπτύξουμε τον θρησκευτικό τουρισμό"

«Η σωστή οργάνωση του θρησκευτικού τουρισμού και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του, σε συνδυασμό με τις άλλες μορφές τουριστικής δραστηριότητας, θα μπορούσε να βοηθήσει καθοριστικά στην ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού» τόνισε με έμφαση ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πανόραμα 9,84».

Συζητώντας με τον γνωστό δημοσιογράφο Αλέκο Παπαδόπουλο, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» παρατήρησε ότι ο θρησκευτικός τουρισμός δεν είναι κάποια καινούρια έννοια που επινοήθηκε πρόσφατα, αλλά η παλαιότερη και επικρατέστερη μορφή μετακίνησης στην ιστορία της ανθρωπότητας.  Κι ενώ συρρέουν στη Νέα Μηχανιώνα όλο σχεδόν το χρόνο δεκάδες χιλιάδες πιστών από τα πέρατα της χώρας, για να προσκυνήσουν ευλαβικά την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας,  εναποθέτοντας τη λατρεία τους και περιμένοντας την εκπλήρωση των ελπίδων τους από τη Μεγαλόχαρη, εντούτοις στον τομέα αυτό, δεν υπήρξε η παραμικρή πρωτοβουλία από τον επί οκταετία δήμαρχο Μηχανιώνας κ.Μαυρομάτη, αλλά ούτε επίσης από την απερχόμενη δημοτική αρχή και πολύ περισσότερο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ή την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.
Στο σημείο αυτό ο Σπύρος Κουζινόπουλος ανέφερε για μία ακόμη φορά το παράδειγμα της πολυτελούς τουριστικής έκδοσης “Veri Macedonia”, όπου, ενώ προβάλλονται άλλοι, μικρότερης σημασίας ναοί, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ όχι μόνο για τις τουριστικές δυνατότητες του δήμου Θερμαϊκού, αλλά ούτε καν για την Παναγία τη Μηχανιώτισσα. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Σπ. Κουζινόπουλος, «καταφθάνουν διαρκώς στη Νέα Μηχανιώνα προσκυνητές από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, εισέρχονται στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, ανάβουν τα κεράκια τους, εκκλησιάζονται, προσκυνούν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μηχανιώτισσας  και στη συνέχεια, αφού κάνουν το σταυρό τους, μπαίνουν πάλι στα τουριστικά λεωφορεία που τους μεταφέρουν και αναχωρούν.
Κι όμως αυτοί οι πιστοί, θα μπορούσαν, με κάποια σωστή προεργασία που έπρεπε να γίνει από το Δήμο, να παραμείνουν για κάποια ώρα στη Νέα Μηχανιώνα και να ξεκουραστούν για έναν καφέ έστω ή για φαγητό τα χειμμαζόμενα καταστήματα της περιοχής. Και στη συνέχεια να επισκεφθούν και άλλους ναούς του Θερμαϊκού που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον».

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος δήλωσε ότι η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει το δήμο Θερμαϊκού από 1ης Σεπτεμβρίου 2014, έχει επεξεργαστεί τρόπους για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή με την προσέλευση προσκυνητών όχι μόνο από το εσωτερικό της χώρας αλλά και από τις γειτονικές ορθόδοξες χώρες (Βουλγαρία, Σερβία, Σκόπια κλπ)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.