Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Π.Ερμείδης: «Για τη “Συμπολιτεία Θερμαϊκού”, από τα κυρίαρχα ζητούμενα η κοινωνική συνοχή»

Η τοπική αυτοδοίκηση δεν μπορεί να είναι μόνο για την καθαριότητα και για να αλλάζει λάμπες, αλλά κυρίως καλείται να καλύψει ένα πλήθος δραστηριοτήτων και αναγκών, στηρίζοντας την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη προς τους αδύνατους συνδημότες μας», τόνισε το γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος, Παναγιώτης Ερμείδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «Ακτιβιστή».

Όπως σημείωσε ο Π.Ερμείδης, για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» η κοινωνική συνοχή είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητούμενα.  Και εξήγησε: «Για να εξασφαλιστεί όμως η κοινωνική συνοχή, θα πρέπει να μην υπάρχουν πολίτες που πεινάνε, να μην υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν εμβολιάζονται, να μην υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν βασικά αγαθά όπως στέγαση, νερό, φαγητό και ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτά είναι από τα κυρίαρχα ζητήματα για εμάς.
Στη «Συμπολιτεία» θεωρούμε ότι τα κινήματα αλληλεγγύης στην περιοχή μας, όπως η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού και η Κίνηση Πολιτών Επανομής έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα.
Δύο είναι τα ζητήματα που βάζουμε εμείς και τα οποία πρέπει να τα δούμε με πολύ θετικό μάτι. Το πρώτο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που μετέχουν στα κινήματα, σταμάτησαν να μιλάνε με το «εγώ» και μιλάνε με το «εμείς». Η συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διαβίωσης, είναι κάτι πολύ σημαντικό.
Το δεύτερο, που δείχνει και το δρόμο τον οποίο θέλουμε να ακολουθήσουμε, είναι ότι οι όποιες αποφάσεις και η λειτουργία, γίνονται με χαρακτηριστικά άμεσης δημοκρατίας. Μέσα από τις αποφάσεις των συνελεύσεων, μέσα από τη συζήτηση των μελών όλων των πρωτοβουλιών και των κινημάτων, λαμβάνονταν οι αποφάσεις με τη μέγιστη δυνατή ομοφωνία. Με βασανισμό για να παίρνονται οι αποφάσεις ομόφωνα.
Αυτό, είναι για εμάς ένα από τα ζητήματα που θέλουμε να αναδείξουμε: Η ενίσχυση των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία. Των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την αλληλεγγύη. Των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη στήριξη των πιο αδύναμων ομάδων του πληθυσμού. Η πρόταση που κάνουμε για την κοινωνική συνοχή, για την αλληλεγγύη, για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο δήμος για την κοινωνική πολιτική, είναι πιστεύουμε ιδιαίτερα σημαντική. Και για το θέμα αυτό, θα θέλαμε επί της ουσίας αντιπαράθεση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, για το πως θα γίνει αυτή μας η πρόταση, κτήμα της επόμενης διοίκησης του δήμου».  

Στη συνέντευξη αυτή ο Παναγιώτης Ερμείδης περιέγραψε τις προτάσεις της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για ένα άλλο μοντέλο δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου με την παροχή πόρων και αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες, για τον θεσμό των δημοψηφισμάτων (και ηλεκτρονικών) και την ενεργοποίηση των συνελεύσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μίλησε επίσης για την απουσία ψεκασμών για τα κουνούπια αλλά και για τον κίνδυνο να δημιουργηθεί πρόβλημα το επόμενο διάστημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, που οφείλεται στην απαγόρευση των προσλήψεων προσωπικού ιδιαίτερα στους μήνες του καλοκαιριού.  Τέλος, στάθηκε στο άθλιο οδικό δίκτυο του δήμου αλλά και στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που με την μη αποτελεσματική αντιμετώπισή του, δείχνει τον πολιτισμό μας και εκθέτει σε κινδύνους ανθρώπους και ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.