Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η Πρωταπριλιά των δύο "μάγων" του Θερμαϊκού

Μέρα που είναι σήμερα, σκέφθηκα να σκαρώσω καμιά Πρωταπριλιάτικη ιστορία. Να σας μιλήσω για ένα φανταστικό κόσμο, για την υλοποίηση  απίθανων εξαγγελιών, όπως για παράδειγμα ότι θα δημιουργηθεί στην περιοχή του Θερμαϊκού ένα εργοστάσιο που θα κατασκευάζει χρυσά κουτάλια, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να περνάνε πλέον πλουσιοπάροχα και να ζούνε σε κατάσταση ευμάρειας, πλούτου και καλοπέρασης. Στο τέλος όμως, είπα πως δεν χρειάζεται να επινοήσω κάποια αντίστοιχη φάρσα, καθώς στο δήμο Θερμαϊκού καιρό τώρα είναι σαν να έχουμε μονίμως Πρωταπριλιά.

Μια απλή ματιά στα όσα έχουν πει το τελευταίο διάστημα αλλά και νωρίτερα δύο από τους υποψήφιους δημάρχους που διεκδικούν να διοικήσουν το δήμο Θερμαϊκού, στις τερατολογίες που έχουν εκστομίσει, στις απραγματοποίητες ανέξοδες υποσχέσεις και στις διαβεβαιώσεις τους, πείθει περί αυτού. Καθώς τα όσα λένε, τα όσα τάζουν, τα όσα εκστομίζουν λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς για να τους μοιράσουν χάντρες και καθρεφτάκια, μόνο ως Πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να εκληφθεί.
Φυσικά, την παράσταση κλέβει ο απίθανος ταχυδακτυλουργός, ο σύγχρονος μάγος Χουντίνι, ο οποίος όσο βλέπει ότι απομονώνεται από την κοινωνία του Θερμαϊκού, τόσο καταφεύγει σε νέα… «θερμαγικά» για να μας πείσει ότι διαθέτει τη μαγική συνταγή που και νεκρούς ανασταίνει. Έτσι, μετά τα όσα απίστευτα υποσχέθηκε μέχρι τώρα για «Αλεξάντερλατς», «Θερμαϊκές Ριβιέρες», «Υποθαλάσσιους υφάλους», «Ενυδρεία», «δωρεάν διανομή ενέργειας στους κατοίκους» και τόσα άλλα, ήρθε χτες να εξαγγείλει ότι θα καταργήσει την Αντιδημαρχία Καθαριότητας… «ώστε να έχουμε μια καθαρή περιοχή». Φυσικά τσιμουδιά για τις αιτίες που οδήγησαν στο να είναι σήμερα ο δήμος Θερμαϊκού από τους πιο βρώμικους της χώρας, τσιμουδιά και για τις ευθύνες των στελεχών της απερχόμενης διοίκησης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται πλέον στο ψηφοδέλτιο του αντιπεριφερειάρχη. Ίσως  η επόμενη εξαγγελία να είναι ότι θα καταργήσει και στο σύνολό του το δήμο Θερμαϊκού και η μεθεπόμενη ότι θα καταργήσει και τους κατοίκους του που δεν αποδέχονται το «μεγαλόπνοο» έργο που τάζει.
Από κοντά και ο άλλος «μάγος» του Θερμαϊκού. Ο οποίος με τα έργα που έκανε στην οκταετία που ήταν δήμαρχος Μηχανιώνας, άλλαξε την εικόνα (ή μάλλον τον… αδόξαστο) της Μηχανιώνας. Με ασφαλές οδικό δίκτυο, με… τελεφερίκ, με «ενυδρεία», θαλάσσιες συγκοινωνίες και μεταφορά δωρεάν πετρελαίου από τη Λιβύη του Καντάφι (αχ εδώ στα δύο τελευταία, ποιος αντιγράφει ποιόν) και τόσα άλλα.
Για να μην μακρηγορούμε, παραθέτουμε στη συνέχεια μία κατάσταση με τα «έργα» που υποσχέθηκε προεκλογικά ο έτερος μάγος.Έχουμε λοιπόν και λέμε:
1.Διεθνές Πανεπιστήμιο, 2.Διεθνές συνεδριακό κέντρο, 3.Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, 4.Οστρακογεννητικός σταθμός, 5.Κέντρο ιππασίας, 6.Πάρκο άθλησης και αναψυχής, 7.Κατασκευή ενυδρείου,  8.Παρακαμπτήριο δρόμο προς Αγγελοχώρι για τη διέλευση βυτιοφόρων, 9.Τσιπουράδικα στο κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής (!), 10.Κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, 11.Ανακατασκευή του κτιρίου «Δίας», 12.Βαγονέτο σύνδεσης της παραλίας με τον οικισμό, 13.Κατασκευή προστατευτικού μώλου στο λιμάνι, 14.Δημιουργία αλιευτικού μουσείου, 15.Κατασκευή κολυμβητηρίου, 16.Κατασκευή ανοιχτού θεάτρου, 17.Θαλάσσια συγκοινωνία, 18.Δημιουργία Γραφείου Επιχειρηματικότητας, 19.Γραφείο Εσωτερικού Ελέγχου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, 20.Γραφείο Επικοινωνίας-Ενημέρωσης και Πολιτισμού, 21.Γραφείο Ποιοτικού Ελέγχου, 22.Λειτουργία Δημοτικού Ραδιοφώνου, 23.Ενημέρωση των πολιτών με sms, 24.Διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου Μηχανιώνας-Περαίας, 25.Διαπλάτυνση δρόμου Αγγελοχωρίου-Αγ. Τριάδας, 26.Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ν.Μηχανιώνας και απαλλαγή από τις καρκινογόνες αμιαντοσωλήνες που σήμερα υπάρχουν, 27.Νέα Κοιμητήρια, 28.Βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Αγγελοχώρι και στη Ν.Μηχανιώνα, 29.Συμβούλιο πρόληψης εγκληματικότητας, 30.Θερινός κινηματογράφος και πολλά άλλα. Τι από όλα αυτά υλοποίησε; Όχι μόνο δεν έγινε τίποτα απ΄όλα αυτά, αλλά εγκατέλειψε το Δήμο Μηχανιώνας με ένα χρέος της τάξεως των περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Φυσικά, ίσως να μην είναι τυχαίο που τα προεκλογικά πυροτεχνήματα των δύο υποψηφίων δημάρχων μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους, καθώς το άλλοτε «δεξί χέρι» του τελευταίου, είναι σήμερα αυτός που σχεδιάζει την εκλογική στρατηγική του πρώτου. Ελπίζουμε μόνο στο τέλος να μην κάνουν λάθος και κάτω από τις ανέξοδες «βαρύγδουπες» υποσχέσεις του ενός,  βάλουν το όνομα του άλλου. Καλή Πρωταπριλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.