Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση: "Όχι στην πώληση του κάμπινγκ"

Tην πλήρη αντίθεση της στην πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, διατυπώνει η παράταξη «ΛαΪκή Συσπείρωση» και επιτίθεται κατά της πλειοψηφίας των υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων οι οποίοι «ενώ υπόσχονται αναπτυξιακούς παραδείσους, σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ πέρυσι υπερθεμάτιζε υπέρ της επιχειρηματικότητας». Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, ήταν ο πρώτος που τάχθηκε με δήλωσή του κατά του ξεπουλήματος του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής:
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας που στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης  δίνει ¨γη και ύδωρ¨ στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Την αντίθεση μας αυτή εκφράσαμε και στο δημοτικό συμβούλιο καταψηφίζοντας το επιχειρησιακό και αναπτυξιακό σχέδιο που στο όνομα της δήθεν οικονομικής αυτοτέλειας δίνει το δικαίωμα ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας και ανοίγει τον δρόμο ξεπουλήματος και της δημόσιας περιουσίας στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης.
Εκφράζουμε στην επιχείρηση ΣΑΝΤΑ ΑΕ που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των κατοίκων.
Ένας ακόμη χώρος πρασίνου παραδίνεται στις επιχειρηματικές ορέξεις για συγκρότημα κατοικιών και εμπορικό κέντρο, όταν οι μικροεπαγγελματίες της περιοχής στενάζουν.
Αυτή την ανάπτυξη ευαγγελίζονται όσοι πιστεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας. Ανάπτυξη που οδηγεί στον αφανισμό των μικρών εμπόρων και επαγγελματιών και των φτωχών αγροτών. Που καταστρέφει το περιβάλλον  και εμπορευματοποιεί κάθε σπιθαμή γης.  Που δίνει το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται κάθε σπιθαμή της παραλίας για να εισπράττουν χρήματα.
Ο κίνδυνος  να μη γίνει ποτέ η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου είναι ορατός!
Είναι ο καιρός να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα.
Η  πλειοψηφία των υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων  που υπόσχονται αναπτυξιακούς παραδείσους σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος ενώ πέρυσι υπερθεμάτιζε υπέρ της επιχειρηματικότητας, είτε ψήφισε είτε καταψήφισε την πρόταση για αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Είναι υποκρισία η δημοτική αρχή να διαμαρτύρεται γιατί αλλάζει ο χαρακτήρας του χώρου, από τουριστικός σε κατοικίας, όταν η ίδια άνοιξε τον δρόμο στις επιχειρηματικές ορέξεις.
Καλούμε σε αγώνα για να ανατραπεί το ξεπούλημα από ΤΑΙΠΕΔ και δήμο.
Να υπερασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα και την αξιοποίηση τους για κοινωφελούς σκοπούς, σχολεία, χώρους πρασίνου και αναψυχής, χωρίς επιχειρηματική δράση.
Να υπερασπίσουμε  το δικαίωμα των εργαζομένων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων και των οικογενειών τους στον τουρισμό, στην ανάπαυση, στην αναψυχή.
Να υπερασπίσουμε την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές. Την διάνοιξη του παραλιακού μετώπου.
Να διεκδικήσουμε την πραγματική προστασία και ανάδειξη του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος και των περιοχών ΝΑΤΟΥΡΑ, μακριά από επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Να διεκδικήσουμε κατάλληλες και σύγχρονες υποδομές στα δυο κάμπινγκ για  να μπορούν οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες , η νεολαία να απολαμβάνει φθηνές και ποιοτικές διακοπές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.