Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Πολυκοσμία στο "Μπακλακουράνι" του Αγγελοχωρίου

Πολύς κόσμος, πλούσια Σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονη ρετσίνα, χορός και πολύ κέφι υπό τους ήχους μουσικού συγκροτήματος, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του εθίμου Μπακλακουράνι, που αναβίωσε και φέτος, όπως κάθε χρόνο ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου «Ο Φάρος», πιστός όπως πάντα στην τήρηση των εθίμων και στη συνέχιση των παραδόσεων.

Το παιδικό χορευτικό του συλλόγου
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η συνεχής βροχόπτωση, μπορεί να ανάγκασαν τη διοίκηση του «Φάρου» να μεταφέρουν την εκδήλωση μέσα στο χώρο του δημοτικού κτιρίου του Αγγελοχωρίου, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον κόσμο να έχει αθρόα προσέλευση και να γευθεί, υπό τους ήχους μουσικής, την παραδοσιακή φασολάδα, τις λαγάνες, το χαλβά, τις ελιές, το τουρσί και την άφθονη ρετσίνα.
Στο μικρόφωνο ο πάντα δραστήριος πρόεδρος, Γ.Καράμπαλης
Το «Μπακλακουράνι», ξύπνησε και φέτος γλυκές μνήμες, χαρίζοντας σ΄αυτή την τόσο δύσκολη εποχή άφθονες στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης. Και δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στον πρόεδρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου, τον πάντα δραστήριο και ακούραστο κ. Γιώργο Καράμπαλη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του «Φάρου», για την άψογη διοργάνωση της Σαρακοστιανής γιορτής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη τη νύχτα τα μέλη του συλλόγου προετοίμαζαν τα καζάνια με τη φασολάδα και τα άλλα εδέσματα που ήταν προσφορά των επαγγελματιών αλλά και κατοίκων της περιοχής. 
Χορός και κέφι
Πριν αρχίσει η σημερινή εκδήλωση, τα μέλη του «Φάρου» μετέφεραν ένα καζάνι με φασολάδα και τα άλλα Σαρακοστιανά στους ναύτες που υπηρετούν στο κέντρο αναμετάδοσης τηλεπικοινωνιών της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, που βρίσκεται εγκατεστημένο στην περιοχή του Μεγάλου Εμβόλου, στο ακρωτήριο του Αγγελοχωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.