Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Η Ν.Μηχανιώνα, ο Τσενάϊ, οι Αιγύπτιοι και ο γιατρός

Το έχει στη μοίρα της φαίνεται η Νέα Μηχανιώνα, να απασχολεί το πανελλήνιο όχι για κάποιες επιτυχίες των κατοίκων και τις φυσικές της ομορφιές, αλλά εξ αιτίας κάποιων ακραίων φαινομένων που ντροπιάζουν τη συντριπτική πλειοψηφία, το σύνολο σχεδόν των Μηχανιωτών.

Οδυσσέας Τσενάϊ
Η αρχή έγινε το 2003, με την περίπτωση του Αλβανού μαθητή του Λυκείου της Νέας Μηχανιώνας, Οδυσσέα Τσενάϊ και το θόρυβο που προκλήθηκε όταν κάποιοι, ελάχιστοι ευτυχώς γονείς, αμφισβήτησαν την επιλογή από τους καθηγητές του να είναι σημαιοφόρος, ως αριστούχος μαθητής, στην παρέλαση για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Ακολούθησε τότε ένας ποταμός δημοσιευμάτων, δηλώσεων και αντιδηλώσεων, που δίχασε την κοινωνία της Μηχανιώνας. Ευτυχώς στο τέλος τη λύση την έδωσε ο ίδιος ο μαθητής, όταν για να πάψει ο διχασμός, αποποιήθηκε του δικαιώματός του να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση.
Από την απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών
Ακολούθησε τον Ιανουάριο του 2010 η ιστορία με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες στις μηχανότρατες της Νέας Μηχανιώνας, την πολυήμερη και για πάνω από δύο μήνες απεργία τους,  και την πρώτη εμφάνιση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής σε ρόλο μπράβων κατά των απεργών.
Για να έρθουμε στο σήμερα, στο σωτήριο έτος 2014, με έναν …. «ουμανιστή» γιατρό, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παραβαίνοντας βάναυσα τον όρκο στον Ιπποκράτη, να τοποθετεί ρατσιστική πινακίδα κατά των Εβραίων στο ιατρείο που του είχε παραχωρήσει ο δήμος Θερμαϊκού και να διαθέτει στο σπίτι του ξίφη, μαχαίρια, φωτογραφίες του Χίτλερ, ναζιστικές σημαίες με τη σβάστικα και άλλα παρόμοια.

Με αφορμή το τελευταίο, τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν το μεσημέρι σήμερα στη Ν.Μηχανιώνα, για να κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με τις δραστηριότητες του γιατρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.