Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ρεπορτάζ της "Δημόσιας Τηλεόρασης" για ρατσιστικό επεισόδιο

Εκτεταμένο ρεπορτάζ, προβλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής «Δημόσιας Τηλεόρασης» για τον Χρυσαυγίτη γιατρό της Νέας Μηχανιώνας που συνελήφθη επειδή είχε αναρτήσει στο ιατρείο του ΕΟΠΥΥ ρατσιστική πινακίδα, αλλά και για τα μαχαίρια, τα ξίφη και τις χιτλερικές σημαίες που βρέθηκαν στο σπίτι του μετά από έρευνα της αστυνομίας.

Στο ρεπορτάζ της Δημόσιας Τηλεόρασης, που έκανε η δημοσιογράφος Χριστίνα Συμεωνίδου, εμφανίστηκαν ο υπεύθυνος για τη Ν.Μηχανιώνα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού κ. Γιάννης Τσακμάκας και ο προϊστάμενος του ΕΟΠΥΥ Μηχανιώνας, γιατρός και δημοτικός σύμβουλος κ.Ιωσήφ Μισαλέμης, που είχαν δει και κατέβασαν την πινακίδα, η οποία ήταν αναρτημένη στο εσωτερικό τζάμι του ιατρείου, με το ρατσιστικό σύνθημα ότι «είναι ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι». Και οι δύο τόνισαν με έμφαση ότι η τοπική κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας και όλου του δήμου Θερμαϊκού καταδικάζει απερίφραστα αυτή και κάθε άλλη ρατσιστική συμπεριφορά η οποία δεν είναι αποδεκτή από τους φιλήσυχους και ειρηνικούς κατοίκους της περιοχής..

Επίσης, μεταδόθηκε δήλωση του υπουργού Υγείας κ.Άδωνι Γεωργιάδη που τόνισε ότι «στο ΕΣΥ δεν χωρούν άνθρωποι με ρατσιστικές απόψεις», ενώ πολίτες της Μηχανιώνας που μίλησαν στην κάμερα, καταδίκασαν απερίφραστα το γεγονός. 
Ανάλογα ρεπορτάζ προβλήθηκαν τη νύχτα από όλους σχεδόν τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.