Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ο ρατσιστής γιατρός, ο δήμαρχος και κάποια υπονοούμενα

Ο 57χρονος νευρολόγος, εικονίζεται σε φωτογραφία στο facebook 
με αρχαιοελληνική περιβολή ως… πρωταγωνιστής στους «300»
Επειδή μας αρέσει να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, πρέπει να πούμε ότι ήταν άστοχα τα υπονοούμενα που με αφορμή την αποκάλυψη του Χρυσαυγίτη γιατρού της Ν.Μηχανιώνας διατυπώθηκαν σε ειδησεογραφικό site για τον απερχόμενο δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή και συγκεκριμένα αν γνώριζε για τις δραστηριότητές του και «μήπως από συναδελφική (και άλλη;) αλληλεγγύη δεν έλεγε και δεν έκανε τίποτε».

Κατ΄αρχάς να πούμε ότι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακμάκας ήταν αυτός που μετά από σχετικές καταγγελίες πολιτών αποκάλυψε το θέμα, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Θερμαϊκού. Και να προσθέσουμε επίσης, ότι μπορεί η κοινωνία της Μηχανιώνας να γνώριζε πως ο 57χρονος νευρολόγος ήταν από τα πρώτα μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, όμως κανείς δεν σκέφθηκε ποτέ να τον διώξει για τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Οι ιδέες δεν διώκονται, όπως ανοήτως ισχυρίζονται οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τις δικαστικές διώξεις κατά της ηγεσίας και των βουλευτών της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Διώκονται οι πράξεις. Και στην περίπτωση του γιατρού, δεν παραπέμφθηκε για τις ιδέες του, αλλά για την ρατσιστική πινακίδα που ανάρτησε και τα ξίφη και τα μαχαίρια που κατείχε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.