Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Συνελήφθη στη Ν.Μηχανιώνα νεοναζί γιατρός

Είχε στο σπίτι του ξίφη, μαχαίρια, ναζιστικές σημαίες και φωτογραφίες Χίτλερ
Μια ντουζίνα μαχαίρια, ξίφη, φωτογραφίες του Χίτλερ, έντυπο υλικό που προπαγάνδιζε τη δικτατορία, είχε στο σπίτι του Χρυσαυγίτης 57χρονος γιατρός του ΕΟΠΥΥ με ειδικότητα νευρολόγου, που συνελήφθη το Σάββατο στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, έπειτα από αιφνιδιαστική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Είναι ο ίδιος που είχε αναρτήσει στην πόρτα του ιατρείου του επιγραφή με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της αστυνομίας έγινε αυτεπάγγελτα, κατόπιν πληροφοριών που είχαν έρθει σε γνώση των αρχών.
Η πινακίδα που είχε τοποθετήσει ο λαμπρός αυτός "γιατρός"
«Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι», ανέφερε στα γερμανικά η επιγραφή στο ιατρείο του 57χρονου νευρολόγου, που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, φαρμακευτικά δισκία, μαχαίρια, καθώς και αντικείμενα με ναζιστικά σύμβολα.
Πιο συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

• Τρία (3) μεταλλικά ξιφίδια, δύο εκ των οποίων φέρουν ναζιστικά σύμβολα
• Δώδεκα (12) μαχαίρια
• Δύο (2) στικ ακονισμού μαχαιριών

• Εξήντα τέσσερα (64) φαρμακευτικά δισκία, τα οποία στερούνταν της απαραίτητης ιατρικής συνταγής,
• Μία (1) σημαία με ναζιστικά σύμβολα,
• Δύο (2) επιρράματα ενδυμάτων με ναζιστικά σύμβολα,
• Έντυπο υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή, τη Δικτατορία και τον Αδόλφο Χίτλερ,
• Δύο (2) φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων περί φυλετικών διακρίσεων, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών και αύριο Κυριακή θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Για την περίπτωση του προκλητικού νεοναζί γιατρού, είχε εκδώσει στις 21 Φεβρουαρίου ανακοίνωση το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού, που την είχε δημοσιεύσει ο Ακτιβιστής. Όπως αναφέρονταν στην  ανακοίνωση:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Το αντιφασιστικό μέτωπο Θερμαϊκού καταγγέλλει απερίφραστα την φασιστική συμπεριφορά γνωστού νευρολόγου της Μηχανιώνας, να αναρτήσει πινακίδα με την οποία απαγορεύει την προσέλευση ασθενών εβραϊκής καταγωγής.
Πιο συγκεκριμένα σε πόρτα ιατρείου του ΙΚΑ ο συγκεκριμένος γιατρός έγραψε στα γερμανικά “οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι”. Όπως είναι φανερό τέτοιες ενέργειες δεν χωράνε σε μία δημοκρατική κοινωνία αλλά ακόμα περισσότερο δεν χωράνε σε χώρους που δεν είναι ιδιωτικοί όπως ένα ιατρείο του ΙΚΑ. Άραγε ο συγκεκριμένος ιατρός πόσο πιστός είναι στον όρκο του Ιπποκράτη όταν αρνείται με τέτοιο επιδεικτικό και χυδαίο τρόπο να προσφέρει περίθαλψη σε έναν αλλοεθνή του;
Ως αντιφασιστικό μέτωπο Θερμαϊκού αλλά και ως άνθρωποι ενός αυτού του τόπου, καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους τη συγκεκριμένη φασιστική ενέργεια. Πέρα από το γεγονός ότι η Υγεία είναι δικαίωμα όλων μας, η ανακοίνωση του γιατρού ασκεί αντισημιτική προπαγάνδα και παραπέμπει ξεκάθαρα σε φιλοναζιστικές αντιλήψεις. Για αυτόν τον λόγο καλούμε τις δημοτικές αρχές, τον ιατρικό σύλλογο και όλη τη τοπική κοινωνία να πάρει θέση εναντίωσης, να καταγγείλει και να απομονώσει όχι μόνο αυτές τις ακραίες ενέργειες αλλά και τις λογικές που τις γεννούν που τις τρέφουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.