Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αντιδράσεις για τα ... δεύτερα εγκαίνια Χρυσαυγιτών στη Μηχανιώνα

Ξανακάνει εγκαίνια η Χρυσή Αυγή μετά το.... πλήθος που είχε την πρώτη φορά (!)
Επεισόδια, φοβάται η Αστυνομία ότι μπορεί να συμβούν σήμερα το απόγευμα στη Νέα Μηχανιώνα, καθώς η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, κάνοντας επανεμφάνιση μετά από μήνες, πραγματοποιεί για δεύτερη φορά (!) «εγκαίνια» των γραφείων της, επί της οδού Αγίου Νικολάου 37, γραφεία που όμως είχε εγκαινιάσει και το Σεπτέμβριο του 2012. Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού.

Ο υποψήφιος της ΧΑ Χρυσομάλλης
Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, που ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος με τους μισούς της βουλευτές βρίσκονται στη φυλακή κατηγορούμενοι από τη δικαιοσύνη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αναφέρουν ότι στη συγκέντρωση της Ν.Μηχανιώνας θα είναι ομιλητές ο υποψήφιος τους Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Νικόλαος Χρυσομάλλης και "πλήθος βουλευτών" !!.
Η είδηση για την συγκέντρωση των νοσταλγών του χιτλερισμού, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού, το οποίο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας! Δεν χρειάζεται να δούμε νέες δολοφονίες για να κινητοποιηθούμε. Χρειάζεται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή διαρκής και μόνιμη παρέμβαση ώστε να μην αφήσουμε τους φασίστες να αναπτύσσονται και να επιτίθενται».  

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής καλούν σε ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 22/2 στη Νέα Μηχανιώνα, όπου σύμφωνα με τους ίδιους θα μιλήσουν «πλήθος βουλευτών και στελεχών» τους.
Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την δυναμική απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος, οι χρυσαυγίτες ανασυντάσσονται: Έχουν ανακοινώσει υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουν εμφανιστεί μαζικά σε γειτονιές, έχουν «κάνει παρέλαση» στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, όπου κατέβασαν αντιφασιστικό πανό και πέταξαν πέτρες στον κοινωνικό χώρο «Ρεσάλτο».
Η επόμενη στάση τους, είναι η Νέα Μηχανιώνα, όπου θα εγκαινιάσουν τα γραφεία τους, τα οποία έχουν ήδη εγκαινιαστεί το 2012! Το βασικότερο όμως στην εμφάνιση τους στην περιοχή, είναι ο τρόπος με τον οποίο την προπαγάνδισαν: έβαλαν αφίσες μόνο στο κέντρο της Ν. Μηχανιώνας, ενώ το δημοσίευσαν επίσημα μόλις μία ημέρα πριν! Στην πραγματικότητα, οι χρυσαυγίτες έρχονται στην περιοχή μας σαν τους κλέφτες μες στη νύχτα, προσπαθώντας να μην προκαλέσουν την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των αντιφασιστικών επιτροπών!
Η δική μας απάντηση πρέπει να είναι δυνατή και αποφασιστική: Οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας! Δεν χρειάζεται να δούμε νέες δολοφονίες για να κινητοποιηθούμε. Χρειάζεται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή διαρκής και μόνιμη παρέμβαση ώστε να μην αφήσουμε τους φασίστες να αναπτύσσονται και να επιτίθενται. Μόνο η δράση και η παρουσία του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να τσακίσει το φασισμό.


Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.