Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Θερμαϊκό!

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας που θα γίνει φέτος στο Θερμαϊκό Κόλπο. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση και με τη συνεργασία της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας. Υπολογίζεται ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν περίπου 500 αθλητές ενώ συνολικά ο αριθμός όλων των μελών των αποστολών αναμένεται να φτάσει τους 1500.

Τις βάσεις για την αρτιότερη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας έθεσαν κατά την διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με εκπρόσωπους των ναυταθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης και γειτονικών πόλεων.
Οι ναυταθλητικοί όμιλοι της Θεσσαλονίκης ,της Κατερίνης,των Γιαννιτσών ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα συστράτευσης των διοργανωτών προκειμένου να συνδράμουν με υλικοτεχνική υποδομή και με έμψυχο υλικό για τις ανάγκες τόσο της προετοιμασίας και των πρόδρομων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα όσο και της τελικής διοργάνωσης τον Οκτώβριο του 2014 στον Θερμαικό Κόλπο.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης παρόντες από πλευράς Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε. ήταν ο πρόεδρος της και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ Σ.Πέγκας ,ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων κ Γ. Καρράς και ο γγ της ΕΚΟΦΝΣ κ Α.Αργυρίου ενώ από πλευράς των ναυταθλητικών ομίλων παρέστησαν οι κκ Α.Τσαλίκης-Π.Δούκας (Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης),Χ.Σίσκος(Ιστιοπλοικος Ομιλος Θεσσαλονίκης), Ν.Καιρίδης-Α.Μητρούσης (Ομιλος Φίλων Θαλάσσης), Ν.Θωμαίδης-Γ.Μαξούδης (Ναυτικός Ομιλος Γιαννιτσών) και Γ.Μελετλίδης(Ναυτικός Ομιλος Κατερίνης).
Οπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των ναυταθλητικών σωματείων η υπόθεση της διοργάνωσης είναι υπόθεση όλων των διοικήσεων και όλων των μελών τους που προσφέρονται να συνδράμουν εθελοντικά για να επιτευχθεί η άψογη τέλεση των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας.Μια από τις προτάσεις που συζητήθηκαν στην συνάντηση αυτή ήταν και η δημιουργία ενός Πανελλήνιου Δικτύου Παράκτιων Πόλεων για την προβολή της παράκτιας κωπηλασίας ως ένα ακόμη τουριστικό πλεονέκτημά τους.
Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για την πορεία των εργασιών προετοιμασίας από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με τα παραπάνω μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και συζήτησε μαζί τους θέματα των αγώνων και του κωπηλατικού αθλητισμού.Παρών στην συνάντηση και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού ,Νεολαίας και Εθελοντισμού κ Γ.Αρβανίτης.
Απόλυτα επιτυχημένο υπήρξε το διήμερο σεμινάριο των διαιτητών κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης παρουσία και του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία κ Πάτρικ Ρομπάουτ. Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ Σπύρος Πέγκας τόνισε πως το Παγκόσμιο Πρωταθλημα αποτελεί και αφορμή για την ανάπτυξη της παράκτιας κωπηλασίας στην Θεσσαλονίκη και την αξιοποίησή της ως τουριστικό ατού της πόλης ,να αγαπήσουν τα παιδιά και οι νέοι την θάλασσα αφού μπορούν να κωπηλατήσουν όλοι ακόμη κι αυτοί που δεν ειναι αθλητές ενώ η ίδια η πόλη θα κερδίσει σε υποδομές και σε αγωνιστικές διαδρομές σε όλο τον όρμο της Θεσσαλονίκης ,από την Καλαμαριά έως και τις εκβολές του Αξιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.