Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σήμερα η παρουσίαση βιβλίου του Σπ.Κουζινόπουλου

Στις 7 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, στο δημοτικό κτίριο Νέων Επιβατών (κάτω από τα ΚΕΠ), παρουσιάζεται  από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ δήμου Θερμαϊκού, το νέο βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Σπύρου Κουζινόπουλου: «Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός του συγγραφέα:
-Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού, Γιάννης Τσακμάκας,
-Ο τέως Δήμαρχος Θερμαϊκού, συγγραφέας Αντώνης Ματζάρης,
-Η Καίτη Τσαρουχά, κόρη του δολοφονημένου από τη χούντα Βουλευτή της Αριστεράς,  Γιώργη Τσαρουχά και
-Ο ιστορικός-υπάλληλος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Θεοδόσης Τσιρώνης.

Την παρουσίαση του βιβλίου, οργανώνει το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.  του Δήμου Θερμαϊκού και ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Τροκάνας θα προλογίσει την εκδήλωση. 
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά παρουσίαση του βιβλίου του Σπ.Κουζινόπουλου. Η πρώτη έγινε στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Ιανουαρίου, με ομιλητές τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης Μόσχο Βοϊτσίδη και τον ιστορικό-καθηγητή στο ΑΠΘ, Βασίλη Γούναρη, ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής και ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Χορομίδης που είχαν μετάσχει στις δίκες για τις δολοφονίες Πολκ, Λαμπράκη και Τσαρουχά.
Η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου του Σπ.Κουζινόπουλου, που καλύφθηκε και τηλεοπτικά από όλα τα μεγάλα κανάλια της χώρας, έγινε στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου και για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ., δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη και η σκηνοθέτης Ράϊα Μουζενίδου, η οποία εξιστόρησε τη φοβερή περιπέτεια της οικογενείας της, όταν το όνομα "Μουζενίδης" ανακατεύθηκε αναίτια στην υπόθεση της δολοφονίας Πολκ.
Επόμενες παρουσιάσεις του βιβλίου του Σπύρου Κουζινόπουλου, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το προσεχές δίμηνο στις Σέρρες, την Καβάλα, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.