Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η εκλογή του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη ως υποψηφίου δημάρχου

Αν και καθυστερημένα, δεν μπορούμε να μην χαιρετίσουμε την εκλογή ομόφωνα, μετά από συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» ως υποψηφίου δημάρχου στο δήμο Θεσσαλονίκης, του γνωστού αγωνιστή του δημοκρατικού και αντιδικτατορικού κινήματος, δημοτικού συμβούλου σήμερα Τριαντάφυλλου  Μηταφίδη.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης που για τους αγώνες του είχε καταδικασθεί σε ισόβια από το έκτακτο στρατοδικείο της χούντας, μετά την εκλογή του ζήτησε να υπάρξει μια πανστρατιά μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, ώστε να γίνει πράξη η ανατροπή στον δήμο ενώ κατηγόρησε ως «πολιτικά αφερέγγυο» τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντάς τον «υποταγμένο» στις μνημονιακές επιταγές. Επίσης δήλωσε ότι θα υπάρξει μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή, τον εθνικισμό και τον φασισμό.
«Παραμένουμε επαναστάτες, θα τους κάνουμε τον βίο αβίωτο», διεμήνυσε και στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης με την εγκληματική, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική της κυβέρνησης.
Στις τοποθετήσεις τους, μέλη της παράταξης άσκησαν κριτική στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς συγκρούσεις με τις μνημονιακές πολιτικές, και στον υποψήφιο δήμαρχο, με τη στήριξη της Ν.Δ., Σταύρο Καλαφάτη, για τη στάση του ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.
Πρότειναν να γίνει συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους, με στόχο την κοινή κάθοδο στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» o αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη που είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ελευθεριάδης, ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και Γιάννης Παντής, οι καθηγητές Αρις Καζάκος, Κώστας Χρυσόγονος, ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Μανόλης Λαμτζίδης, αντιπροσωπεία των Ρομά, οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης και Χρήστος Ρώσσιος.

Βιογραφικό

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης γεννήθηκε στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης το 1947 από γονείς πρόσφυγες.
Μαθητής συμμετείχε στους αγώνες του «15% για την Παιδεία» και του «114».
Ως φοιτητής ήταν Γραμματέας του τελευταίου πριν τη Χούντα Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής του Α.Π.Θ.
Για την αντιδικτατορική του δράση καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Εκλέχτηκε επανειλημμένα στα Δ.Σ. των τοπικών Συλλόγων Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΣΙΕΛΘ – ΣΕΦΙΕ, αντιπρόσωπος στην ΟΙΕΛΕ και Γενικός Σύμβουλος του ΕΚΘ. 

Μέλος της Κ.Ε. της «Εργατικής Διεθνιστικής Ένωσης» από το 1975 και του «Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος» από το 1985. Υπεύθυνος σύνταξης στη Θεσ/νίκη της εφημερίδας «Σοσιαλιστική Αλλαγή».
Εργάζεται ως φιλόλογος στο 4ο Γυμνάσιο Συκεών Θεσ/νίκης. Είναι Πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕΘ και Γενικός Σύμβουλος της ΕΔΟΘ - Ν.Τ./ΑΔΕΔΥ.
Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Π.Ε. Θεσ/νίκης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Γ.Γρ. της «Εταιρίας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974» και μέλος του Δ.Σ. του «Συνδέσμου Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών1967-74» .
Συμμετέχει στο «Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης».
Υποψήφιος της δημοτικής κίνησης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» ( 2002-4) και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2004. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.