Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: "Βάζουμε στην άκρη το παλιό και φθαρμένο"

Από τη νέα δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός- Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής», δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση προς τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού, καλώντας τους να πλαισιώσουν την κίνηση «ώστε να υπάρξουν επιτέλους βήματα προόδου σ΄αυτό τον τόπο για μας και τα παιδιά μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στην παράταξη, μετέχουν δημότες και από τα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Προς τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού

Δημότες και από τα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα, ιδρύσαμε τη δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής», φιλοδοξώντας με τη δική σας στήριξη, να βάλουμε στην άκρη το παλιό, το αποτυχημένο και το φθαρμένο, ανοίγοντας δρόμο σε νέες, άφθαρτες δυνάμεις της δημιουργίας και της προόδου, σε μία λαϊκή συμμαχία όλων των πολιτών. Για να αντιμετωπίσουμε το τέλμα στο οποίο βρίσκεται ο δήμος μας, με τα προβλήματα να οξύνονται διαρκώς και τη ζωή όλων μας, με τη φοβερή οικονομική κρίση, να αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο, εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών και της εφαρμογής του σχεδίου λιτότητας.   
Στο Δήμο Θερμαϊκού, επικρατεί μια πολύ άσχημη εικόνα. Εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής. Τα σκουπίδια στους δρόμους, τα πεζοδρόμια ανύπαρκτα, το οδικό δίκτυο στο μαύρο του το χάλι, τα σχολεία παρατημένα. Η αλληλεγγύη, η κοινωνική πολιτική, οι κοινωνικές υποδομές δεν είναι μόνιμα στην ατζέντα της δημοτικής αρχής, όπως κανονικά θα έπρεπε. Ο δήμος δεν έχει στις προτεραιότητες του την ελάφρυνση των πολιτών από τα δεινά της κρίσης και τα δυσβάσταχτα βάρη που επιβάλουν στους πολίτες η κυβέρνηση και η τρόϊκα.
Σήμερα η δημοτική περιουσία καταστρέφεται ή λεηλατείται από το ΤΑΙΠΕΔ και οι φυσικές ομορφιές της περιοχής μας που θα μπορούσαν να κινήσουν την τοπική οικονομία και να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης για τους κατοίκους, μένουν αναξιοποίητες.
Η παράταξή μας θεωρεί ότι η επεξεργασία και εφαρμογή σχεδίων τοπικής ανάπτυξης με προτεραιότητα το κοινωνικό όφελος, τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και αλιείας είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η απάντηση στην κρίση μέσα από ειδικό πρόγραμμα παρεμβάσεων σε θέματα τοπικής ανάπτυξης και κατασκευής μικρών υποδομών καθώς και ανάπτυξης κοινωνικών υπηρεσιών, πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του Δήμου, όπως επίσης και η αντιμετώπιση της ανεργίας που έχει μεταβληθεί σε εφιάλτη για τους νέους μας.
Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να σταθεί δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που θίγονται από την κρίση και να πάρει μέτρα έμμεσης οικονομικής ενίσχυσης όπως απαλλαγή από δημοτικά τέλη, περαιτέρω ανάπτυξη κοινωνικών παντοπωλείων, ιατρείων και φαρμακείων, απαλλαγή από τροφεία παιδικών σταθμών, δημοτικά φροντιστήρια, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα κ.α.
Σύντομα θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας για ένα νέο και ουσιαστικό τρόπο αυτοδιοίκησης ενάντια στο σημερινό μνημονιακό-Καλλικρατικό πλαίσιο.
Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες του Θερμαϊκού θα αγκαλιάσουν την δημοτική μας παράταξη, ώστε να υπάρξουν επιτέλους βήματα προόδου σ΄αυτό τον τόπο, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. 


Επικοινωνία: giousap@gmail.com»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.